Gayrimenkul alanında çözümler sunan Flyhomes, 150 milyon dolar yatırım aldı

Ev satın alma sürecinin her adımını dijitalleştiren Flyhomes, C serisi yatırım turunda 150 milyon dolar yatırım aldı.
Gayrimenkul alanında çözümler sunan Flyhomes, 150 milyon dolar yatırım aldı

Gayrimenkul odağında çözümler sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan Flyhomes, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Ev satın alma sürecinin her adımını dijitalleştiren Flyhomes, edindiğimiz bilgilere göre C serisi yatırım turunda 150 milyon dolar yatırım aldı.

Söz konusu 150 milyon dolarlık C serisi yatırım turunun Norwest Venture Partners ve Battery Ventures’ın ortak liderliğinde gerçekleştiğini de belirtelim. Norwest Venture Partners ve Battery Ventures’ın haricinde ise 150 milyon dolarlık yatırım turuna Fifth Wall, Camber Creek, Balyasny Asset Management, Zillow kurucu ortağı Spencer Rascoff ve şirketin eski yatırımcılarından olan Andreessen Horowitz ve Canvas Partners da katıldı.

Yapılan yatırım anlaşması ile birlikte Norwest Venture Partners‘tan Lisa Wu ve Battery Ventures‘tan Roger Lee, Flyhomes girişiminin yönetim kuruluna katıldı. Alınan 150 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Flyhomes‘un bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 310 milyon dolar seviyelerine ulaştığını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Flyhomes, en son 2019 yılının Ağustos ayında B serisi yatırım turunda Canvas Ventures liderliğinde 21 milyon dolar yatırım almıştı.  

2016 yılında Stephen Lane ve Tushar Garg tarafından Seattle’da kurulan Flyhomes, alıcı ve satıcı arasında aracılık yapmaktan tutun da ev kredisine kadar pek çok alanda kullanıcılarına hizmet sağlıyor. Flyhomes tarafından aktarılan bilgilere göre girişimin bugüne kadar toplamda 2,6 milyar dolar değerinde ev satışına aracılık ettiğini de paylaşalım. Flyhomes, gerçekleşen ev satışlarından yüzde 2 ila yüzde 3 oranında komisyon alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.