SPONSORLU

Mobil uygulama endüstrisini 2021'de Adjust'ın en son raporuyla keşfedin

Geçen yıl, her zamankinden daha fazla insan eğlence ve günlük işler için mobil'e yöneldi ve tüketicilerin uygulamaları kullanma ve etkileşimde bulunma şekilleri büyük bir şekilde değişti.
Mobil uygulama endüstrisini 2021'de Adjust'ın en son raporuyla keşfedin

Geçen yıl, her zamankinden daha fazla insan eğlence ve günlük işler için mobil'e yöneldi ve tüketicilerin uygulamaları kullanma ve etkileşimde bulunma şekilleri büyük bir şekilde değişti. Ama kullanıcı davranışlarındaki bu değişim mobil uygulama ekosistemini nasıl etkiliyor? Ayrıca iOS 14 ve Apple'ın yeni gizlilik düzenlemesi gibi diğer değişiklikler endüstriyi nasıl şekillendiriyor?

Mobil pazarlamacılar ve uygulama geliştiricileri, sektörün hangi yolda ilerlediği ve bu değişiklikleri tetikleyen en büyük faktörlerin neler olduğu konusunda bir yol haritasına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyor. Adjust'ın en son raporu olan Mobil Uygulama Trendleri 2021: Uygulama Performansının Küresel Bir Karşılaştırması'nda, uygulama ekonomisinin şu andaki durumu, oyun, e-ticaret ve fintech sektörlerinde geçtiğimiz yıl takip edilen 2.000'den fazla uygulamadan elde edilen veriler kullanılarak önemli trendlerin incelemeleri yapılıyor ve karşılaştırmalar yer alıyor.

Mobil Uygulama Trendleri Raporu 2021'i indirin.

Adjust’ın raporu bir şeyi çok açık hale getiriyor: bu yıl, uygulama geliştiricileri ve pazarlamacılar için yine önceki yıllardan çok farklı görünecek. 2020, uygulama indirmelerindeki inanılmaz büyümenin yılı oldu, ancak sektördeki oyuncuların sayısı arttıkça, markaların rekabette her zaman bir adım önde olmaları için pazarlamalarını daha da geliştirmeleri gerekecek. iOS 14, kullanıcı davranışlarını daha iyi anlamak için A/B testlerini daha da önemli kılacak ve çok yönlü bir stratejiye sahip olmak her zamankinden daha kritik hale gelecek.

Mobil Uygulama Trendleri 2021 raporu, hedef kitlenizi ve uygulama ekonomisinin içinde bulunduğu durumu daha iyi anlamanıza yardımcı olmak için kurulum, oturum, uygulama içinde harcanan süre, elde tutma ve reattribution trendlerini analiz ediyor. Rapordaki ana bulgulardan bazıları:

  • Uygulama kurulumları 2019'dan 2020'ye kadar tüm sektörlerde %50 artarken, kurulum sayısı 2021'in ilk çeyreğinde geçen yılın aynı zaman dilimine göre %31 artış gösterdi.
  • Oturumlar, 2020'de 2019'a göre toplamda %30 arttı ve 2021'de şimdiden %4,5 oranında büyüdü ve büyümeye devam ediyor.
  • Fintech uygulamaları yıllık bazda %52 ile en iyi büyümeyi kaydetti. Bunda Robinhood, Acorns ve Gatsby gibi yatırım uygulamalarının yüksek benimsenme oranlarının payı büyük. Fintech oturumları da 2020'de büyük bir artış gördü ve 2019'a göre %53 artarken, 2021'de şimdiden %14 arttı.
  • Oyunlar 2020'de yeni zirveler gördü. Özellikle hyper casual oyunların kurulumları %43 arttı ve hyper casual dışı oyunlardaki artış %26 oldu.
  • E-ticaret uygulamaları 2020'de olağanüstü bir performans gösterdi. Kurulumlardaki artış sadece %6 olsa da oturumlar %44 arttı ve müşterilerin yüksek oranda ilgili olduğunu gösterdi.

Küresel uygulama ekonomisi hakkında daha fazla içgörü için raporu indirin: Mobil Uygulama Trendleri 2021: Uygulama Performansının Küresel Bir Karşılaştırması

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.