Faladdin ve Binnaz'ın geliştirici ekibi Vision Technology, Summer Camp ile uzaktan çalışmayı sahillere taşıdı

Faladdin ve Binnaz uygulamalarının geliştiricisi Vision Technology, yaz için ofisini Bodrum Regia Mare Hotel'e taşıdı.
Faladdin ve Binnaz'ın geliştirici ekibi Vision Technology, Summer Camp ile uzaktan çalışmayı sahillere taşıdı

Pandemi dönemi ile birlikte iş yapış biçimlerinin değiştiğinden daimi olarak bahsediyoruz. Birçok şirket bu dönemde ya hibrit sisteme geçti ya da tamamen uzaktan çalışmayı benimsedi. Her ne kadar aşılanmalar başlasa ve bazı teknoloji devlerinden dahi ofise dönme çağrıları yapılsa da gerek maliyetleri azaltıyor olması, gerek çalışanların motivasyonunu yükseltiyor olması uzaktan çalışmayı birçok kurum için cazip kılmaya devam ediyor.

Havaların ısınmasıyla uzaktan çalışma konseptlerinde farklılıklar görmeye başlıyoruz. Hatta bunun örneklerinden birini geçtiğimiz haftalarda sizlerle paylaşmıştık. Commencis, pandeminin başlangıcından beri uyguladığı uzaktan çalışma modelini yaz döneminde yenilemiş ve şirket, Commencis Yaz Kampüsü adı altında yeni bir uygulamayı hayata geçirmişti. Bu kapsamda Commencis, 12 hafta sürecek program ile çalışma ortamını tatil köyüne taşımıştı. Şimdi ise benzer bir uygulama Faladdin ve Binnaz uygulamalarının geliştiricisi Vision Technology'den geldi. 

Vision Technology, ofisini Bodrum Regia Mare Hotel'e taşıdı. Vision Technology'nin İletişim Başkanı İdil Kibaroğlu'ndan aldığımız bilgilere göre ekipler 15'er kişilik olacak şekilde dönüşümlü olarak Summer Camp'te çalışabiliyor. Ancak burada kişiler arası bir zorunluluk bulunmuyor, yani ilk 15 kişilik ekiple gidip sonrasında da Summer Camp'ten çalışmaya devam etmek isteyen çalışanlar da diğer ekibe dahil olabiliyor. Kısacası bu süreç epey esnek tutulmuş ve çoğu süreç çalışanların tercihine bırakılmış.

İdil Kibaroğlu, şimdilik bir ay olarak belirlenen bu sürecin uzayabileceğini, eylül ayında ise tüm ekibin bir Ege'de bir arada olacağını söylüyor. Dileyen çalışanlar yanında eşlerini de götürebiliyorlar. Bu konuda da bir kısıtlama bulunmuyor.

Vision Technology ekibi, Summer Camp'i eğlenceye de dönüştürmüş, zira şirket bu süreçte öne çıkan anları Instagram hesabından esprili bir dille paylaşıyor. 

Bakalım ilerleyen süreçte diğer şirketler bu konuda nasıl bir yol izleyecek, merakla bekliyoruz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.