Actera, gerçek zamanlı lokasyon sistemleri, nesnelerin interneti ve Endüstri 4.0 teknolojileri sunan Litum'a yatırım yaptı

Litum, Actera’dan aldığı yatırımla hızlı büyümesini sürdürerek dünyanın lider RTLS şirketi olma hedefini gerçekleştirecek.
Actera, gerçek zamanlı lokasyon sistemleri, nesnelerin interneti ve Endüstri 4.0 teknolojileri sunan Litum'a yatırım yaptı

Actera, Türk teknoloji ihracatçısı Litum’a yatırım yaptı. Türkiye’de geliştirdiği gerçek zamanlı lokasyon sistemleri (RTLS), nesnelerin interneti (IoT) ve Endüstri 4.0 teknolojileriyle alanında önde gelen şirketlerden biri olan Litum, Actera’dan aldığı yatırımla hızlı büyümesini sürdürerek dünyanın lider RTLS şirketi olma hedefini gerçekleştirecek.

2004 yılında Alp Ülkü, Özgür Ülkü ve Kamil Sözen tarafından İzmir’de kurulan Litum, gerçek zamanlı lokasyon sistemleri (RTLS), nesnelerin interneti (IoT) ve Endüstri 4.0 uygulamaları konusunda hizmet veriyor. Şirketin dijital dönüşümlerini desteklediği şirketler arasında global Fortune 500 listesinden pek çok isim bulunuyor.

Yapılan yatırım işleminde yatırım tutarı ve hisse oranı açıklanmazken ortaklık sürecinde Litum’un danışmanlığını Ventura Partners ve Çalışkan Okkan Toker Hukuk Bürosu, Actera’nın danışmanlığını ise Roland Berger, Verdi Avukatlık Ortaklığı, PricewaterhouseCoopers ve Code&Co üstlendi.

Litum Kurucu ve Yönetici Ortağı Özgür Ülkü, Actera’dan aldıkları yatırımın Litum’un globalde hızlı büyüme yolculuğuna çok önemli bir katkı yapacağını söyledi ve hedeflerini şöyle anlattı: “Litum’u bugüne kadar teknolojik altyapımıza ve ekibimize yatırım yaparak hızla büyüttük. Ürün kalitemizi ve müşterilerimize yarattığımız katma değeri dünya standartlarının üzerine çıkarmayı başardık. Yolculuğumuzun bu aşamasında Actera’nın yatırımı bizim için çok değerli ve heyecan verici. Actera’nın tecrübesi ve geniş ağıyla bize güç katacağına inanıyoruz. Bir yandan hızla büyüyerek pazar payımızı artırmaya devam ederken diğer yandan gerçek zamanlı lokasyon sistemleri alanında inovasyona devam etmeyi hedefliyoruz.”

Litum’un Kurucu ve Yönetici Ortağı Alp Ülkü, yaptığı açıklamada “Litum, inovatif yaklaşımıyla beraber bugün ultrawide-band (UWB) teknolojisinde RTLS, IoT ve Endüstri 4.0 uygulamalarında dünyada sayılı şirketten biri haline geldi. Bugün, Litum’un çözümleri 45’ten fazla ülkede uygulanıyor ve pek çok Fortune 500 şirketi Litum’un çözümlerinden faydalanıyor. Actera ortaklığıyla Litum’un büyümesi daha da hızlanacak” diye konuştu.

Litum Kurucu ve Yönetici Ortağı Kamil Sözen ise Litum’da tüm teknolojiyi kendi çatıları altında geliştirdiklerinin altını çizdi ve “Tedarik zinciri, üretim, sağlık, petrol, maden ve akıllı bina sektörlerinde hizmet veriyoruz. Litum çözümlerini kullanan şirketler, çalışanlarının ve ekipmanların konum/lokasyon bilgilerini anlık takip edebiliyor. Bu yolla güvenliklerini sağlarken diğer yandan süreçlerini optimize edebiliyorlar. Hastanelerden depolara, fabrikalardan madenlere, teknolojimizin çok geniş bir kullanım alanı var. Müşterilerimize hem güvenlik hem doğru karar alarak tasarruf etme noktasında ciddi katma değer sağlıyoruz. Şimdi bu katma değeri daha fazla ülkeye ve müşteriye sağlama hedefimize koşacağız” dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.