Facebook'tan içerik üreticileri için program: Creator Marketing Accelerator

Instagram içerik üreticilerine özel pazaryeri ile micro influencerlar için yeni fırsatlar yaratırken, Influencer pazarlama alanındaki girişimlerle rekabet etmeye hazırlanıyor.
Facebook'tan içerik üreticileri için program: Creator Marketing Accelerator

Facebook Creator Marketing Accelerator programı bu hafta düzenlenen bir online tanıtım etkinliğiyle hayata
geçirildi. Etkinlikte, Instagram'daki yaratıcı yönü güçlü içerik üreticilerinin gelir elde etmelerine destek olancak  yeni ürünler de tanıtıldı.

Şirket, içerik üreticilerine yönelik hayata geçirilen program aracılığıyla Z kuşağının hayata bakışının ve değerlerinin önceki jenerasyonlardan çok daha farklı olduğunu belirtiyor. Bu nedenle gençlere kendilerini ifade ederken gelir elde edebilecekleri bir alan sunmayı hedefliyor. Facebook'un bu yeni program ile aynı zamanda geleceğin iş kollarının oluşturulmasına destek olmayı amaçladığını belirtelim. 

Verilen bilgiye göre program çerçevesinde, içerik üreticilerinin platformu daha iyi kullanmalarını sağlamak amacıyla verilecek eğitimlerin yanı sıra platform içinde içerik üreticilerinin kendileriyle iş birliği yapmayı isteyen markalarla kolayca bir araya gelmesini sağlayacak birçok araç kullanıma sunuluyor.

Hatırlarsanız,  bir süre önce Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ve Instagram CEO’su Adam Mosseri yaptıkları açıklamalarda platforma, içerik üreticilerine destek olacak özelliklerin geleceğini aktarmıştı. 

Sunulacak araçlar arasında içerik üretici mağazaları ve yeni Markalı İçerik promosyon anlaşma sistemleri yer alıyor.  Ayrıca markaları, hedef kitlelerine uygun içerik üreticileriyle eşleştirmeye yardımcı olacak bir pazaryeri de dikkat çekiyor. Daha önce de markaların içerik üreticilere daha kolay ulaşması için araçlar geliştiren Facebook, bu yeni pazaryeri ile çalışmalarını bir adım ileri taşıyor. 

Instagram'da micro-influencer dönemi

Şu anda Instagram'da pek çok içerik üreticisi sponsorlu içerik yayınlayarak gelir elde ediyor. Ancak hayata geçirilecek yeni pazaryeri sayesinde Instagram, markaların gelişmekte olan içerik üreticilerini keşfetmesini sağlayacak. Bu anlamda, Instagram'ın son yıllarda öne çıkan micro - influencer pazarlama trendlerine ayak uydurduğunu söyleyebiliriz. 

Böylece içerik üreticileri kitlelerini kolayca büyütürken, bir işletme kurmak için takipçilerinin desteğinden yararlanabilecek.

Son olarak, yeni gelecek araçların, markaların şimdiye kadar platform dışında gerçekleştirdiği içerik üreticisi ortaklıklarını da kolaylaştıracağını belirtelim. İçerik üreticileriyle çalışmak isteyen markalar bir süredir, Influencer pazarlama ajanslarından destek alıyordu. Hatta, ajansların yanı sıra hem yerelde hem de küresel pazarda içerik üreticileri odağında pek çok aracı platformun gelişmeye başladığını görmüştük. Fenomio ve Teamfluencer bu bağlamda aklımıza gelen ilk örenklerden. 

Ancak görünen ok ki; uygulama ailesiyle bir sosyal ağ devi olarak konumlanan Facebook, geliştireceği araçlarla bu alanı da hakimiyeti altına alabilir.  

Facebook Creator Marketing Accelerator programı ile ilgili açıklamada bulunan Facebook Küresel Pazarlama Çözümlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Carolyn Everson, yoğun kullanıcı tabanı ve sürekli büyüyen içerik üretici ekosisteminin Türkiye’yi bu programı başlatmak için mükemmel bir coğrafya haline getirdiğini belirtti:

“Instagram her zaman üreticiliğin geliştiği bir platform olmakla birlikte hem gençlerin ve içerik üreticilerinin geleceği tanımladığı hem de markaların yeni kitlelere ulaşabilecekleri ve işletmelerini güçlendirebilecekleri bir yer haline geldi. Bu noktada, içerik üreticileri ve markaların birbirlerini besleme potansiyelinin ne kadar önem kazandığının farkındayız. Creator Marketing Accelerator programı ile içerik üreticilerine ve iş ortaklarına hedef kitlelerine ulaşmaları, hikayelerini anlatmaları ve markalarını büyütmeleri adına Instagram’ı en iyi şekilde kullanmaları için destek olmayı amaçlıyoruz. Sunduğumuz yeni araçlar sayesinde de bu amaç doğrultusunda temel bir rol oynayabileceğimize inanıyoruz”.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.