İngiltere'deki kripto para firmalarının çoğu, kara para aklama konusundaki kurallara uymuyor

FCA, İngiltere'de faaliyet gösteren çoğu kripto para firmasının kara para aklamayı önleme konusunda gereksinimleri karşılayamadığını söyledi.
İngiltere'deki kripto para firmalarının çoğu, kara para aklama konusundaki kurallara uymuyor

İngiltere'nin Finansal Yönetim Otoritesi FCA, yaptığı açıklamalarla çarpıcı sonuçları ortaya çıkardı. FCA, İngiltere'de faaliyet gösteren çoğu kripto para firmasının kara para aklamayı önleme konusunda gereksinimleri karşılayamadığını söyledi.

İngiltere'de kripto ile ilgili hizmetler sunan işletmelerin Financial Conduct Authority'ye, yani FCA'e kaydolmaları gerekiyor. Bu nedenle FCA, başvuruları henüz onaylanmayan firmaların ticarete devam etmelerine izin vermek için geçici bir lisans rejimi getirdi. Daha önce kayıt işlemleri için belirlenen son tarih 9 Temmuz iken bu tarih, 31 Mart 2022’ye kadar uzatıldı

FCA yaptığı açıklamada, çok sayıda işletmenin kara para aklama düzenlemeleri kapsamında gerekli standartları karşılamadığını ve bunun da benzeri görülmemiş sayıda işletmenin başvurularını geri çekmesine neden olduğunu açıkladı. Uzatılmış bu tarih, kripto varlık firmalarının iş yapmaya devam etmesine izin verirken, FCA'in sağlam bir değerlendirme yapmasına yardımcı olacak.

Şu anda FCA’e kayıtlı sadece beş kripto şirketi bulunuyor. Bunların arasında Tyler ve Cameron Winklevoss’un Gemini'si ve İngiliz girişim Ziglu yer alıyor. Geçici kayıt listesinde ise onlarca başvuru olduğu belirtiliyor.

Bitcoin, Ethereum gibi kripto paralar denetlenemiyor ve haliyle işlemleri yapan kişilerin kimliği de bilinmiyor. Bu da bu paraları kara para aklama ve siber saldırı gibi yasa dışı aktiviteler için cazip hale getiriyor. FCA, yapılan denetimle bunun önüne geçmek istiyor. FCA'in ayrıca, birçok kripto para biriminin son derece spekülatif olduğu ve bu nedenle hızla değer kaybedebileceği konusunda da insanları uyardığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.