Talebe dayalı ev hizmetleri sunan Urban Company, 225 milyon dolar yatırım aldı

Ev hizmetleri sunan Hindistan merkezli Urban Company, Prosus Ventures, Dragoneer ve Wellington Management'ın liderliğini üstlendiği F Serisi yatırım turunda 225 milyon dolar yatırım aldı.
Talebe dayalı ev hizmetleri sunan Urban Company, 225 milyon dolar yatırım aldı

Ev hizmetleri sunan Hindistan merkezli Urban Company, Prosus Ventures, Dragoneer ve Wellington Management'ın liderliğini üstlendiği F Serisi yatırım turunda 225 milyon dolar yatırım aldı. Vy Capital, Tiger Global ve Steadview'un da katıldığı tur sonrasında şirketin değerlemesi 2.1 milyar dolara ulaştı. Böylelikle şirket unicorn şirket statüsüne ulaşmış oldu. 

Urban Company, aldığı yeni yatırımı tüketiciler için yenilik, eğitim, ürün geliştirme, gelişmiş kalite kontrol ve güvenlik önlemlerine yönelik harcamalar yapmak için kullanacağını açıkladı.

Eski adı UrbanClap olan Urban Company, Kasım 2014'te piyasaya sürüldü. Şirketin platformu hem uygulama hem de web üzerinden kullanılabiliyor. Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Singapur ve Avustralya'da faaliyet gösteren platform, müşterilerin hem güzellik hizmetleri hem de temizlik, sıhhi tesisat, marangozluk, cihaz onarımı, boyama gibi ev hizmetleri rezervasyonu yapmalarına yardımcı oluyor.

Vizyonunu dünya çapında milyonlarca hizmet profesyonelini evde hizmet sunma konusunda güçlendirmek olarak açıklayan şirket, on binlerce hizmet uzmanıyla ortaklık kurarak onlara eğitim, kredi, ürün tedariki, sigorta, teknoloji gibi konularda yardımcı oluyor.

Urban Company'nin kurucusu Raghav Chandra, platforma katılan çalışanları eğitmek ve becerilerini geliştirmek için haftalar harcadıklarını söyledi. Zira Urban Company'ye katılanların tek bir beceriye sahip olması halinde şirket bu çalışanların diğer kategoriler hakkında bilgi edinmelerini sağlayarak daha fazla iş bulma ve daha fazla kazanma şanslarını artırdığını iddia ediyor. Chandra, çalışanlara beceri geliştirme imkanı sunmanın, girişim genişledikçe kilit alanlardan biri olmaya devam edeceğini söyledi. Anlaşılan Urban Company sunduğu hizmetin yanı sıra bir eğitim platformuna da dönüşecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.