100 milyon dolar yatırım alan fintech Chipper Cash'in değerlemesi 1 milyar doları aştı

Chipper Cash, Silicon Valley Bank'ın yatırım kolu olan SVB Capital'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.
100 milyon dolar yatırım alan fintech Chipper Cash'in değerlemesi 1 milyar doları aştı

Daha önceki yatırım haberlerini sizlere aktardığımız fintech girişimi Chipper Cash, Silicon Valley Bank'ın yatırım kolu olan SVB Capital'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Tura mevcut yatırımcılar, Deciens Capital, Ribbit Capital, Bezos Expeditions, One Way Ventures, 500 Startups, Tribe Capital ve Brue2 Ventures da katıldı.

Yeni yatırım 1 milyar doların üzerinde değerlemeyle Chipper Cash'i unicorn şirketler seviyesine taşıdı. Ancak şirketin net değerlemesi tam olarak paylaşılmadı.

200'ün üzerinde çalışana sahip olan şirket, aldığı yeni yatırımın da etkisiyle yıl boyunca 100 kişiyi daha işe alarak iş gücünü artırmayı planlıyor. 

Daha önce Jeff Bezos gibi isimlerden yatırım alan Chipper Cash Ugandalı Ham Serunjogi ve Ganalı Maijid Moujaled tarafından 2018 yılında San Francisco'da kuruldu. Geçtiğimiz yıl Gana, Uganda, Nijerya, Tanzanya, Ruanda, Güney Afrika ve Kenya'da mobil tabanlı, ücretsiz P2P ödeme hizmetleri sunan şirket, şimdi tüm Afrika'ya yayılmış durumda. Ayrıca İngiltere'de faaliyet göstermeye başladı ve bu Chipper Cash'in ilk uluslararası açılımı oldu diyebiliriz.

Girişim, P2P uygulamasına paralel olarak, Chipper Cash'in ücretsiz mobil para işini desteklemek için gelir oluşturan, satıcı odaklı, ücrete dayalı bir ödeme ürünü olan Chipper Checkout ile de hizmet veriyor. Ayrıca platformun kullanıcı sayısının geçen yıla göre yüzde 33 artarak 4 milyona yükseldiğini de hatırlatalım.

Chipper Cash, geçtiğimiz yıl Nijerya'da hem kart hem de kripto ürünlerini piyasaya sürdü. Şirket, yakında Uganda, Nijerya ve diğer birkaç ülkede daha ABD hisse senedi ürününü piyasaya süreceğini de açıkladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.