Müşteri ve çalışan deneyimi için yapay zeka çözümleri sunan Alterna CX, Teknoloji Yatırım A.Ş.’den 250 bin dolar yatırım aldı

Alterna CX, Teknoloji Yatırım A.Ş.’den Explore Yatırım Programı kapsamında ABD’de büyüme faaliyetlerinde kullanılmak üzere 250 bin dolar yatırım aldı.
Müşteri ve çalışan deneyimi için yapay zeka çözümleri sunan Alterna CX, Teknoloji Yatırım A.Ş.’den 250 bin dolar yatırım aldı

Alterna CX, Teknoloji Yatırım A.Ş.’den Explore Yatırım Programı kapsamında ABD’de büyüme faaliyetlerinde kullanılmak üzere 250 bin dolar yatırım aldı. Alterna Cx’in Teknoloji Yatırım’dan güncel yatırım tutarına ek olarak, takip eden turlarda kullanılmak üzere eş yatırım opsiyonu da bulunuyor.

Gürol Kurt ve Poyraz Özkan tarafından hayata geçirilen Alterna CX, müşterilerine sunduğu deneyimleri sürekli iyileştirmelerini sağlayan yapay zeka tabanlı bir çözüm. 

Yapay zeka tabanlı çözümleri ile Gartner Magic Quadrant raporunda Voice of the Customer Applications alanında dünyanın 30 öncü şirketi arasında yer alan Alterna CX, doğal dil işleme, deneyim analitiği ve makine öğreniminden yararlanarak müşteri ve çalışan deneyimini teknoloji çağının ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlıyor. Şirketlerin müşterilerine dokunduğu tüm temas noktalarında gerçek zamanlı olarak müşteri geri bildirim verilerini toplama, sunulan deneyimi ölçme, makine öğrenmesi modelleri ile analiz etme ve aksiyon alarak sürekli iyileştirme döngüsünü kurmalarını sağlıyor.

Türkiye’nin yanı sıra Avrupa ve Asya’da 6 farklı ülkede faaliyet gösteriyor

Türkiye'de aralarında Akbank, İş Bankası, Koçtaş, Aksigorta, Teknosa, BNP Paribas Cardif ve TEB gibi müşterilere hizmet veren platform, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa ve Asya’da 6 farklı ülkede faaliyet gösteriyor. Alterna CX’in kurucu ortaklarından Gürol Kurt, hedeflerinin bu alanda yatırımlara devam ederek dünyanın alanlarında ilk 10 şirketi arasına girmek olduğunu belirtti.

Alterna CX, Teknoloji Yatırım'ın SaaS firmaları için ABD pazarına yönelik ERA iş birliği ile yürüttüğü Pre-Explore Hızlandırma Aşaması'na 2020 yılında katılım sağladı ve programın birinci dönem mezunları arasında yer aldı. Bu program kapsamında ABD pazarında nasıl konumlanabileceğini belirleyip giriş sürecine yönelik yol haritasını belirledi. Program kapsamında Teknoloji Yatırım’ın aldığı 250 bin dolar yatırım opsiyonunu Teknoloji Yatırım bu yatırımla kullanmış oldu. Teknoloji Yatırım'ın devam eden turlarda kullanabileceği eş ve devam yatırımı hakkı da bulunduğunu bir kere daha hatırlatalım.

Teknoloji Yatırım tarafından yürütülen Explore Yatırım Programı ise teknoloji firmalarının uluslararası pazarlara giriş ve bu pazarlardaki büyüme aşamalarını hızlandırmayı amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.