Sadece arkadaşlarınızın fotoğraflarını paylaşabildiğiniz uygulama: Poparazzi

Şu an için sadece App Store'dan indirilebilen Poparazzi, sadece arkadaşlarınızın fotoğraflarını paylaşabileceğiniz bir uygulama.
Sadece arkadaşlarınızın fotoğraflarını paylaşabildiğiniz uygulama: Poparazzi

Son dönemin en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri hiç şüphesiz Instagram. Özellikle sosyal olarak birbirimizden uzak kaldığımız son bir yılda, bilhassa arkadaşlarımızı bu tür fotoğraf paylaşım uygulamalarından takip eder olduk. Bazılarımız geriye dönük fotoğraf paylaşım günlerinde arkadaşlarımızla birlikte geçirdiği fotoğrafları paylaşıp o günleri hatırladı. Ancak Instagram'ın özünde bireysel bir uygulama olduğunu söylersek yanılmış olmayız. Zira hemen hemen herkesin profilinde kendi fotoğrafı ya da en azından kendinin olduğu fotoğraflar daha fazla yer ediniyor.

Instagram'a farklı bir alternatif

Aslında bunda garip bir nokta yok, ancak bazen birbirinin profilinde dolaşırken o kişinin sosyal çevresi de merak edilebiliyor. Bu noktada sizi bir uygulama ile tanıştmak istiyorum: Poparazzi. Poparazzi, hem Instagram'a alternatif sunuyor hem de sadece arkadaşlarınızın fotoğrafını paylaşabileceğiniz bir mecra olma yolunda ilerliyor.Uygulama oldukça yeni, hatta hakkında şu anda çok fazla haber bulamayabilirsiniz. Ancak bu kadar yeni olmasına rağmen şimdiden uygulama mağazalarının en fazla indirilenleri arasına girdi bile.

Uygulamanın mantığı çok basit. Şu an için sadece App Store'dan indirilebilen Poparazzi, kullanım için herhangi bir ücret istemiyor ancak tabii ki üyelik oluşturmanız gerekiyor ve bunun için sizin telefon numaranızı istiyor. Bunu istemesinin nedeni ise arkadaşlarınıza ulaşmasının gerekiyor olması. Çünkü yukarıda da bahsettiğim gibi Poparazzi sadece arkadaşlarınızın fotoğraflarını paylaşabileceğiniz bir uygulama. Zaten uygulamanın adı da şu cümleden geliyor; "arkadaşlarınızın paparazzisi siz olun."

Sadece arkadaşlarınızın fotoğraflarını paylaşabildiğiniz sosyal mecra

Şöyle anlatayım; uygulamayı indirdim, üyelik oluşturdum, telefonuma gelen aktivasyon kodunu yazdım. Ancak yeni bir uygulama olduğu için henüz hiçbir arkadaşımı platformda görmedim. Ben de kedimin bir fotoğrafını koyarak uygulamayı yanıltmak istedim. Fakat fotoğrafı çekip platforma yüklemek istediğimde bana fotoğraftaki kişinin hangi arkadaşım olduğu soruldu. Kimse olmadığı için bu işlemden vazgeçmek zorunda kaldım. Eğer bir arkadaşımın fotoğrafı olsaydı ve o kişi Poparazzi'yi kullanıyor olsaydı onu ekleyebilecektim. Uygulamayı kullanmayan biri olsa bile onu uygulamaya davet edecektim.

Poparazzi'den de fenomenler çıkabilir

Özetle bu uygulama, kişinin tamamen kendi sosyal çevresi için oluşturulmuş bir uygulama. Yabancı kişiler sizi takip edebiliyor mu, açıkçası bunu deneyimleyemediğim için bilemiyorum. Ancak fotoğraf paylaşımı yaparken tanıdığınız kişileri paylaşmanız önemli. Bu sınırlı paylaşım da takipçi sayınızı belirli bir çerçevede tutacaktır. 

Yeni bir sosyal medya uygulaması denerken, aklıma ilk gelen sorulardan biri, "yarın bu uygulamadan fenomenler de çıkar mı?" oluyor. Sosyal çevreniz geniş biriyseniz ve başkaları da sizi takip edebiliyorsa neden olmasın.

iOS kullanıcısıysanız uygulamayı buradan indirip deneyebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.