Birleşik Ödeme, 8 ülke hedefine Azerbaycan'da ofis açarak başladı

Birleşik Ödeme, Azerbaycan'da bir ofis açtı. Azerbaycan bölge müdürü olarak, 15 yıllık yöneticilik tecrübesi bulunan Edgar F. Abdullayev'i seçti.
Birleşik Ödeme, 8 ülke hedefine Azerbaycan'da ofis açarak başladı

Önümüzdeki 3 yıl içerisinde toplam 8 ülkede faaliyete geçerek; 3 yıl sonunda 35 milyon kullanıcı ve milyar dolarlık işlem hacmine ulaşmayı hedefleyen Birleşik Ödeme, bu hedef paralelindeki ilk adımı Azerbaycan’la attı. Şirket, Azerbaycan'da bir ofis açtı.

Birleşik Ödeme, son dönemde yönetim kadrosunda da değişiklikler yapmıştı. Şirket, Azerbaycan’da da aynı vizyon paralelinde ilerledi ve Azerbaycan bölge müdürü olarak Edgar F. Abdullayev'i seçti. Abdullayev, daha önce Pasha Bank, Azerconnect LLC, Azercell gibi şirketlerde yöneticilik yaptı. Birleşik Ödeme’nin, 15 yıllık yöneticilik tecrübesi bulunan Edgar F. Abdullayev önderliğinde önümüzdeki 2 yıl içerisinde Azerbaycan’ın önde gelen fintech şirketlerinden olması hedefleniyor.

Türkiye’de sürdürmekte oldukları 11 yıllık tecrübeyi hızlı bir şekilde bölgeye yaymayı öngören Birleşik Ödeme, Türkiye’de artırdığı insan kaynağı ve teknolojiye yatırımlarını da bu bölgelerde hızlı bir şekilde artıracağını iddia ediyor. Şirketin, bu temel odağı doğrultusunda belirlediği yurt dışı yol haritasında Doğu Avrupa Ülkeleri, CIS Ülkeleri, Körfez Ülkeleri ve Kuzey Afrika Ülkeleri yer alıyor. Çok yakında stratejik olarak belirlenen diğer ülkeler için de atılımlarını duyuracak olan Birleşik Ödeme, uluslararası para transferi tarafında TransferWise, TransferGo ve Remitly gibi unicorn değerleme seviyesindeki şirketlerin Türkiye’deki ortağı olarak, halihazırda Türkiye üzerinden para transferleri için altyapı sağlıyor.

Birleşik Ödeme, Türkiye’de fintech servis platform sağlayıcı (FaaS) vizyonu paralelinde kurumlara; yurt içi ve yurt dışı para transferinin yanı sıra, e-para dijital cüzdan, sanal veya fiziksel ön ödemeli kart, online/offline tahsilat ve kiosk/akıllı kasa çözümleri olarak 5 ana dikeyde çözüm önerileri sunuyor. Şirket, Azerbaycan adımı ile Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine katkı sağlamayı ve ülkeler arası iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

Birleşik Ödeme'nin geçtiğimiz şubat ayında OYAK Portföy Girişim Sermayesi Fonları'ndan yatırım aldığını da hatırlatmadan geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.