Veri yönetiminin farklı departmanlar ile paylaşılması öngörülerde farklılık yaratılmasını sağlayabilir

Veri güvenliği ve yönetimi konusundaki gelişmeler, verinin sahipliği ve kullanımının farklı departmanlara genişletilmesine ve bu sayede alınan aksiyonların daha hedefli olmasına yardımcı olabilir.
Veri yönetiminin farklı departmanlar ile paylaşılması öngörülerde farklılık yaratılmasını sağlayabilir

Veri güvenliği ve yönetimi konusu IT departmanları başta olmak üzere tüm birimler için dijital değişimin önemli bir parçası haline geldi. Son dönemlere kadar toplanan birçok verinin ihtiyaç halinde kullanılacak bir araç olarak görülmesinin yerini veriyi işleyerek müşteriye daha çok fayda sağlamak konusuna bırakınca sağlanan verinin nasıl saklandığından hangi şekilde kullanıldığına farklı süreçlerde yeniden tanımlanması ihtiyacı da beraberinde geldi. 

Yapılan araştırmalar, verinin ve kullanımının rekabetten ayrışmak ve gelir elde etmek konusuna şirketlere fayda sağladığını göstermekte. Sektörün büyüklüğünden bağımsız, geliri artırmak ve müşteriyi elde tutmak için daha çok kullanılan verinin akıllı bir şekilde süreçlere entegre edilmesi, veri yönetimindeki organizasyonel engelleri ortadan kaldırarak veri kapasitesinin artırılmasını sağlarken otomasyon desteği ile saklanan ve öngörü yapılabilen veri miktarı hala ilk aşamalarında gibi görünüyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.