Twitter, onaylanmış hesap başvurularını yeniden açıyor

Twitter tarafından yapılan açıklamalara göre onaylanmış hesap başvuruları 2017 yılından sonra ilk kez tekrar aktif olacak.
Twitter, onaylanmış hesap başvurularını yeniden açıyor

Geçtiğimiz yıllarda Twitter'ın onaylanmış profil başvuru formunu yeniden açtığını sizlere aktarmıştık. Bir süre aktif kaldıktan sonra sonlandırılan onaylanmış hesap başvuruları tekrar aktif hale geliyor. Bugün Twitter tarafından yapılan açıklamalara göre onaylanmış hesap başvuruları 2017 yılından sonra ilk kez tekrar aktif olacak.

Söz konusu onaylanmış hesap başvurularının 6 kategoride yer alan profillerin onaylanması için açıldığını da ekleyelim. Twitter tarafından edindiğimiz bilgilere göre devlet çalışanları, markalar ve organizasyonlar, haber kuruluşları ve gazeteciler, eğlence sektöründe çalışanlar, oyun ve spor sektöründe çalışanlar, aktivistler ve influencer hesaplarının onaylanması hedefleniyor.

2021 yılı içinde bilim adamları, akademisyenler ve dini liderler gibi daha fazla kategori sunulmasının planlandığını da paylaşalım.

Edindiğimiz bilgilere göre önümüzdeki haftalarda Twitter'da yer alan "Hesabın" ayarı içinden onaylanmış hesap başvurularının gerçekleştirilebilmesi bekleniyor. Başvuru gerçekleştirildikten sonra ise birkaç gün içinde Twitter tarafından başvuru sahiplerine dönüş yapılacak.

Başvurulara gelen talebe göre bu sürecin birkaç haftaya çıkabileceğini de belirtelim. Twitter tarafından paylaşılan bilgilere göre tüm başvurular insanlar tarafından kontrol edilecek bu süreçte herhangi bir şekilde yapay zeka kullanılmayacak. 

Başvurunuzun olumlu sonuçlandığı durumlarda ise profilinize mavi onay işareti rozeti otomatik olarak eklenecek. Son olarak başvurunuzun reddedildiği durumlarda ise 30 gün içinde tekrar başvurabileceğinizi de ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.