Köpek sahipleri için kutu abonelik girişimi WufWuf, Teknasyon'dan 275 bin euro yatırım aldı

Türk girişimciler Umut İlhan ve Caner Bayraktar tarafından 2018 yılında Londra'da kurulan, Türkiye'de de HavHav markası ile hizmet veren WufWuf, Teknasyon'dan 275 bin euro ara yatırım aldığını açıkladı.
Köpek sahipleri için kutu abonelik girişimi WufWuf, Teknasyon'dan 275 bin euro yatırım aldı

Türk girişimciler Umut İlhan ve Caner Bayraktar tarafından 2018 yılında Londra'da kurulan, Türkiye'de de HavHav markası ile hizmet veren WufWuf, Teknasyon'dan 275 bin euro ara yatırım aldığını açıkladı. Girişim, geçtiğimiz ağustos ayında da yine Teknasyon'dan yatırım almıştı

2020 yılının ikinci yarısında gelirlerini 4 katına çıkaran WufWuf, Birleşik Krallık'ta hizmet vermeye başladıktan sonra 2020 yılında 33 ülkeye açıldı. WufWuf'un şu anda tüm Avrupa Birliği ülkelerinde, İsviçre, Japonya ve İsrail'de aboneleri var. Bu ülkelere 60 binin üzerinde köpek ürünü satılıyor.

Hedef: Avrupa'da genişlemek ve Amerika'ya açılmak

WufWuf CEO'su Umut İlhan Türkiye için pet sektöründe büyük fırsatlar olduğunu; maliyetlerinin Çin ile rekabet edebildiğini, üstelik Avrupa'yla serbest ticaret anlaşması sayesinde vergisiz ticaret yapabildiklerini söyledi. WufWuf'un tek bir üründen on binlerce alım yaptığını, ilk zamanlarda ürünlerini Çin'de ürettirdiklerini; sonrasında ise Türkiye'deki tekstil üreticilerine gidip denemelere başladıklarını beliriyor. İlhan, çok iyi sonuçlar alınca üretimi tamamen Türkiye'ye kaydırdıklarının da altını çiziyor.

Amerika’ya açılmak istediklerini de vurgulayan İlhan, Almanya'da lokalize olmak için girişimlere başladıklarını ve yakında WufWuf GMBH'nin kurulmuş olacağını belirtiyor. Yatırım firmaları ile görüşmelerinin devam ettiğini; bu yıl içerisinde 1,5 milyon euro daha yatırım alıp Avrupa'da genişlemek ve ilerleyen yıllarda Amerika'ya açılmak istediklerini söylüyor.

Bir önceki yatırımdan sonra her ay yüzde 10'un üzerinde büyüdü

Teknasyon CIO’su Onur Kurugöl WufWuf’a yaptıkları bu devam yatırım ile ilgili olarak “WufWuf’a 2020 yılının ağustos ayında ilk yatırımımızı yapmıştık. WufWuf o günden sonra oldukça başarılı bir büyüme grafiği çizdi ve yatırım turu sonrasında her ay yüzde 10 üzerinde büyüyerek, Birleşik Krallık'ın ilk sıradaki köpek odaklı kutu abonelik girişimi hâline geldi. Biz de başarılarına yenilerini eklemeleri ve global pazarlara açılma yolunda onlara destek olmak için devam niteliğindeki ikinci yatırımımızı yaptık. WufWuf gibi sonucunda hayvan dostlarımızı da mutlu edecek bir yatırım yapmak bizi daha da heyecanlandırıyor.” dedi.

WufWuf’un ve aynı zamanda teknoloji platformu Tam İndir'in de kurucusu Caner Bayraktar, Teknasyon için, "Teknasyon bize finansal destekten çok daha fazlasını katıyor. Rockads programıyla dijital reklam alanındaki tüm tecrübelerini paylaşıyorlar. Müşteri destek platformu Desk360'ı kullanımımıza açtılar, her şeyden önce ne zaman kapılarını çalsak sonsuz destek alıyoruz. Teknasyon, Türkiye'den çıkan girişimler için çok değerli bir entelektüel kaynak." dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.