eBay, kendi platformunda NFT satışına izin veriyor

eBay standartlarını karşılayan satıcılara bir NFT envanteri sağlanacak, kullanıcıların gelecekte NFT'leri daha geniş bir yelpazede satın almalarına ve satmalarına izin verecek.
eBay, kendi platformunda NFT satışına izin veriyor

Son dönemin en popüler kavramlarından biri NFT. Bir anda hayatlarımıza giren ve adeta bir çılgınlık hale dönüşen NFT'nin açılımı Non-Fungible Token. Bu kavramı değişimi mümkün olmayan para ya da çip olarak çevirmemiz mümkün. Özel bir kriptografik token türü olan NFT, kopyalanamıyor ve türünün tek örneği.

NFT'nin özgün ve biricik olması, karşılıklı olarak kendi türünden başka bir token ile takasının yapılamamasına yol açıyor. Böylelikle NFT'ye aktarılan bir sanat eserinin özgünlüğü, kolayca doğrulanabiliyor ve eserlerin kopyalamasının önüne geçiliyor. NFT eserleri haliyle kafamızın esen her platformda sergileyemiyor veya bulamıyoruz. Bu eserler için OpenSea, Nifty Gateway gibi özel pazar yerleri mevcut. Ancak son dönemde farklı oluşumlar da NFT pazar yerlerini oluşturmaya başladı.

Örneğin; Binance geçtiğimiz haftalarda kullanıcıların NFT’ler oluşturabileceği, satın alabileceği ve satabileceği kendi pazarını oluşturduğunu açıkladı. Şirket, haziran ayında bu pazar yerinin aktif olacağını belirtti. Şimdi bir benzer hamle ise e-ticaret devi eBay'den geldi. eBay, platformunda animasyonlar, resimler veya video klipler gibi dijital koleksiyonlardan oluşan NFT'lerin satışına izin verdi.

Kısa vadede, eBay standartlarını karşılayan satıcılara bir NFT envanteri sağlanacak, kullanıcıların gelecekte NFT'leri daha geniş bir yelpazede satın almalarına ve satmalarına izin verecek. eBay'in Kuzey Amerika pazarı genel müdürü Jordan Sweetnam, önümüzdeki aylarda eBay'in platformuna blok zincirine dayalı koleksiyon ürünleri getiren yeni özellikler ekleyeceğini söyledi. 

EBay'in CEO'su Jamie Iannone ise geçtiğimiz hafta CNBC'ye verdiği bir röportajda şirketin ödemeler için kripto para birimlerini devreye almakla ilgilendiğini söylemişti. Anlaşılan eBay de kısa bir zaman sonra kripto para ödemelerini kabul edecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.