Tedarik zinciri ve fiyat tahmini yönetimi platformu SmartOpt, ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı’ndan yatırım aldı

ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı, tedarik süreçlerini dijital olarak yöneten ve verimi katlayan SmartOpt isimli girişime yatırım yaptı.
Tedarik zinciri ve fiyat tahmini yönetimi platformu SmartOpt, ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı’ndan yatırım aldı

ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı, tedarik süreçlerini dijital olarak yöneten ve verimi katlayan SmartOpt isimli girişime yatırım yaptı. Dijital dönüşümün öneminin pandemi sürecinde daha da önem kazandığını ifade eden ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağ Başkanı Mehmet Buldurgan, ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı olarak özgün girişimlere yatırım yapmaya odaklandıklarını; SmartOpt'un pandemi sürecinde ağır hasarlar yaşayan özellikle kurumsal firmaların tedarik zinciri yönetimlerini kusursuz hale getiren bir girişim olduğunu söyledi.

Tedarik zinciri yönetiminin tüm süreçleri konusunda çözümler üreten SmartOpt, karmaşık ticaret sorunlarını çözüyor. Farklı yazılım ve modellerle 1 haftada kurulabilen SmartOpt, model, algoritma ve kullanıcı ara yüz geliştirmesini de bütünüyle kendisi gerçekleştiriyor.

ForecastOpt modeli istatistiksel metotları, makine öğrenmesi ve yapay zekâyı kullanarak yüksek doğrulukla fiyat ve talep tahmini yapmakta kullanılıyor. RouteOpt modeli ise kurumların nakliye maliyetlerini düşürerek, sevk yükleme performansını iyileştirir ve en düşük maliyetle firmaların araç rotalarını optimize eder. MikRunOpt modeli de hammadde toplama rotalarını optimal olarak belirliyor, araç yükleme sırası ve planlarını ve palet/taşıma kabı planlamalarını yapıyor.

Özellikle bu süreçte tedarik sistemlerindeki sorunlara odaklandıklarını söyleyen SmartOpt Kurucusu ve aynı zamanda Koç Üniversitesi Endüstri Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Metin Türkay, “Salgınla birlikte evlere kapandık, ama tüketim artıyor. Tüketim artarken tedarik sistemlerinde büyük sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Hammadde üretimi azaldı, fiyatlar arttı ve lojistik operasyonlar müşteri memnuniyeti ve maliyet açılarından başarısız oldu. Tüm dünyada kapanan piyasalar satış tahminlerinde önemli sapmalara yol açtı, ödemeler ve nakit dengeleri bozuldu. Tedarik zinciri süreçlerini bütüncül bir bir bakış açısıyla yönetmek her zamankinden daha fazla önem kazandı. Biz bu ihtiyaçları gördük ve sürdürülebilir bir iş modeli ve teknolojiye uyumlu inovatif ürünler geliştirdik” diye konuştu.

SmartOpt ile firmaların uçtan uça tedarik zinciri yönetimini gerçekleştirdiğini anlatan girişimin kurucu ortaklarından Soner Babüroğlu ise talep, fiyat ve lojistik gibi tüm süreçleri yapay zeka, makine öğrenmesi ve optimizasyon teknolojileri ile gerçekleştirdiklerini söyledi. Babüroğlu, tüm tedarik zincirlerinde ortalama yüzde 30 maliyet tasarruf sağlayan SmartOpt'un hemen hemen tüm ERP sistemlerine kısa sürede entegre edilebildiğini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.