Storytel, 3 yılda 17 milyon 700 bin saat dinleme sayısına ulaştığını duyurdu

Storytel'in 3’üncü yıl değerlendirmesinde, 2019 ve 2020 yılları karşılaştırıldığında sesli kitap dinleme sürelerinin 2020 yılında yüzde 112 oranında arttığını paylaşıldı.
Storytel, 3 yılda 17 milyon 700 bin saat dinleme sayısına ulaştığını duyurdu

Storytel'in verilene göre 2020 yılının ilk 6 ayında 4 milyon 200 bin saat kitap dinlendiğini geçtiğimiz yılın Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Bu yıl Türkiye’deki 3’üncü kuruluş yılını kutlayan Storytel, Türkiye’de faaliyetlerine başladığı günden bu yana toplamda 17 milyon 700 bin saat dinleme sayısına ulaştığını duyurdu.

Storytel'in 3’üncü yıl değerlendirmesinde, 2019 ve 2020 yılları karşılaştırıldığında sesli kitap dinleme sürelerinin 2020 yılında yüzde 112 oranında arttığını paylaşıldı. 2020 yılında Storytel Türkiye üzerinden 8 milyon 640 bin saat dinleme gerçekleştiğini de ekleyelim.

İçinde bulunduğumuz 2021 yılına baktığımızda ise yılın ilk 4 ayında 4 milyon 205 bin saat sesli kitap dinleme gerçekleşti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Storytel Türkiye Ülke Müdürü Berk İmamoğlu, Storytel Türkiye'nin Storytel ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke olduğunu da paylaştı.

Storytel'in faaliyet gösterdiği 20’den fazla ülkede 1,5 milyonun üzerinde aboneye sahip olduğunu da paylaşan İmamoğlu, 2021 yılında hem sesli kitap kütüphanelerini genişletmek hem de Türkçe e-kitap sayısını arttırmak hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini de paylaştı. Bunun yanında farklı kategorilerde Storytel Original içeriklerinin sunulmaya başlanacağını da ekleyelim.

Edindiğimiz bilgilere göre Storytel Türkiye üzerinden son 1 yılda en çok dinlenen eserler ise Simyacı, Hayvan Çiftliği, Camdaki Kız, Kürk Mantolu Madonna, Şeker Portakalı, Kral Kaybederse, İnsan Ne ile Yaşar, Kumarbaz, Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı ve Harry Potter Serisi oldu.

Storytel üzerinden en çok dinlenen seslendirmenler arasında ise Tilbe Saran, Okan Bayülgen, Deniz Yüce Başarır, Selçuk Yöntem, Yiğit Özşener, Damla Sönmez, Mert Fırat, Derya Alabora, İbrahim Selim, Şerif Erol, Sevinç Erbulak, Levent Can ve Murat Eken yer alıyor.

Abonelerin Storytel ile birlikte 4 binin üzerinde Türkçe sesli kitap, 2 bine yakın Türkçe e-kitap, 100 binden fazla İngilizce sesli kitap ve 125 binin üzerinde İngilizce e-kitaba ve birçok podcast’e ulaşabildiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.