Telkomsel, Gojek'e 300 milyon dolar ek yatırım yaptığını duyurdu

170 milyonu aşkın abonesi ile birlikte Endonezya'nın en büyük telekom operatörü olan Telkomsel, Gojek'e 300 milyon dolar ek yatırım yaptığını duyurdu.
Telkomsel, Gojek'e 300 milyon dolar ek yatırım yaptığını duyurdu

Mobil ödeme, yemek dağıtımı, teslimat ve lojistik gibi alanlarda hizmet veren Gojek'in Endonezya merkezli telekom operatörü Telkomsel'den 150 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Kasım ayında sizlerle paylaşmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre iki firma arasında yeni bir yatırım anlaşması imzalandı.

170 milyonu aşkın abonesi ile birlikte Endonezya'nın en büyük telekom operatörü olan Telkomsel, Gojek'e 300 milyon dolar ek yatırım yaptığını duyurdu. Yeni yatırım ile birlikte Telkomsel'in Gojek'e yaptığı toplam yatırım ise 450 milyon dolara ulaşmış oldu.

Söz konusu 300 milyon dolarlık yatırımın zamanlamasının tesadüf olmadığını da aktaralım. Büyük bir birleşmenin eşiğinde olan Gojek, GoTo isimli yeni bir oluşum için Tokopedia firması ile birleşme konusunda anlaşmaya varmak üzere. Söz konusu birleşme anlaşmasının finansal değerinin 18 milyar dolar seviyelerinde olduğunu da ekleyelim.

300 milyon dolarlık yatırım, Telkomsel'i GoTo'nun doğrudan 8 büyük yatırımcısından biri haline getirecek. 2009 yılında Kevin Aluwi, Michaelangelo Moran ve Nadiem Makarim tarafından Jakarta'da kurulan Gojek, bugüne kadar 12 yatırım aldı. 

Crunchbase verilerine göre alınan 300 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Gojek'in bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 5 milyar dolara ulaştığını da ekleyelim. Gojek'in yatırımcıları arasında ise Telkomsel'in haricinde Google, Facebook, PayPal, Visa ve Tencent gibi önemli firmalar da bulunuyor. 

2020 yılının başında Gojek girişiminin değerlemesinin 10 milyar dolar olduğu paylaşılmıştı. Alınan yeni yatırım sonrası şirketin değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bir paylaşılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.