Çizerleri bir araya getirerek ücretsiz illüstrasyon kütüphanesi sunan platform: Skribbl

Skribbl, illüstratörleri ve çizerleri bir araya getiriyor; bu kişilerin diledikleri ürünlerini ücretsiz sunabilmelerine yardımcı oluyor.
Çizerleri bir araya getirerek ücretsiz illüstrasyon kütüphanesi sunan platform: Skribbl

Günümüzde herhangi bir şeyi, özellikle el emeği olan bir şeyi ücretsiz bulmak neredeyse imkansız. Aslında bu şaşırılacak bir konu değil, zira kişiler altında imzası olan herhangi bir ürün için ücret olmasa da bile en azından haklarının ona ait olduğu bilinen bir ibarenin yer almasını ister ve bunda da sonuna kadar haklılar. Nitekim bazı durumlarda sanatçılar ücretsiz bile olsa ürettiklerini kullanıma sunmayı tercih edebiliyorlar. Böylelikle hem daha fazla kişiye ulaşıyor hem de diğer işlerini tanıtma fırsatı bulabiliyorlar.

Skribbl adlı platform, illüstratörleri ve çizerleri bir araya getiriyor; bu kişilerin diledikleri ürünlerini ücretsiz sunabilmelerine yardımcı oluyor. Platformu kullanmak tamamen ücretsiz, platformdaki üretimlerin büyük bir kısmı da aynı şekilde herhangi bir ücret gerektirmeden, ister kişisel ister ticari amaçla kullanılabiliyor. Özetle; çizerler ürünlerini Skribbl kullanıcılarına hediye ediyor.

Sanatçılara katkıda bulunmak için bazı tasarımları satın alabiliyorsunuz

Ancak platformda ücretli illüstrasyon paketleri de bulunuyor. Çizerlere katkı sağlamak isteyenler de bu paketleri edinebiliyor. Bu satın almalarda paranın büyük bir kısmı sanatçıya gidiyor; Skribbl aldığı komisyonunun yarısını ise ücretsiz sanat eğitimi programını finanse etmek için bağışlıyor. Bu ürünlerin de belli bir fiyatı olmadığını belirtmekte fayda var. Zira platform "bağış" yapıyormuşsunuz gibi işliyor ve satın alım sırasında ödemek istediğiniz ücreti siz belirliyorsunuz.

Üyelik oluşturmanız gerekmiyor

Skribbl'ı kullanmak için herhangi bir üyelik oluşturmanız gerekmiyor. Diyelim ki bir illüstrasyon paketini beğendiğiniz ve onu edinmek istiyorsunuz. Paketin altında bulunan e-posta kısmına iletişim bilginizi yazmanız yeterli oluyor. E-posta adresinizi yazdığınız ve onayladığınız anda .zip dosya şeklinde illüstrasyon paketi de cihazınıza iniyor. İnen görsellerin formatına baktığımda hepsinin .png olduğunu görüyorum; eğer .svg gibi formatlara ihtiyacınız varsa bu formatlardaki görsellerden ücret talep ediliyor. 

Çizerseniz ve üretimlerinizin Skribbl'da yayınlanmasını istiyorsanız buradan platforma katılmak için başvuru yapabiliyorsunuz. Sadece çizimlere ihtiyaç duyuyorsanız da Skribbl'ı buradan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.