Alesta Yatırım ve Geometri Melek Yatırım Ağı, erken aşama teknoloji girişimlerine 50 bin dolar nakit yatırım yapacak

İki şirket arasında yapılan iş birliği ile geliştirdiği ürünlerin ya da servislerin en az prototipini çıkarmış, şirketlerini kurmuş ya da kısa süre içerisinde kuracak olan erken aşama teknoloji girişimlerine yatırım yapılacak.
Alesta Yatırım ve Geometri Melek Yatırım Ağı, erken aşama teknoloji girişimlerine 50 bin dolar nakit yatırım yapacak

2020 yılında 15 girişime 13.2 milyon TL yatırım gerçekleştiren; bugüne kadar 30’un üzerine girişime yatırımı bulunan Alesta Yatırım ile 6 girişimin yatırım turuna dahil olan Geometri Melek Yatırım Ağı, erken aşama teknoloji girişimlerine 50 bin dolar nakit yatırım yapacaklarını açıkladı. İki şirket arasında yapılan iş birliği ile geliştirdiği ürünlerin ya da servislerin en az prototipini çıkarmış, şirketlerini kurmuş ya da kısa süre içerisinde kuracak olan erken aşama teknoloji girişimlerine yatırım yapılacağının altını çizelim.

50 bin dolar yatırım nakit olarak yapılacak

50 bin doların nakit olarak yapılacağı yatırımla ilgili olarak başvuru gerçekleştiren erken aşama teknoloji girişimlerinin değerlendirilmesi sürecinde, girişimin üzerinde çalıştığı problem ve ortaya koyduğu değer önerisi öncelikli olmak ile beraber büyüme ve hızlı ölçeklenebilme potansiyeli, iş modeli, sürdürülebilir rekabet avantajı, hedeflenen pazarın boyutu ve mevcut takımın ilgili konudaki yeterliliği kriterleri göz önünde bulundurulacak.

"$50K Yatırım" kapsamında girişimlere sağlanacak olan sermayenin yanında ölçeklenmeleri ve global pazarlara açılmaları konusunda destek sağlanacak. Ayrıca girişimlerin yeni pazarlara açılmaları için ihtiyaç duyduğu konularda yardımcı olunması ve müşterisini ya da kullanıcısını keşfetmelerini daha iyi anlayabilmelerini sağlayabilmek adına girişimciler ile birlikte çalışılması da planlanıyor.

Sürece dahil olmak isteyen girişimler Geometri Melek Yatırım Ağı’nın websitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek, başvuru sonucu hakkında girişimlere yapılacak değerlendirmeler sonucunda bir hafta içerisinde geri dönüş sağlanacak.

Alesta Yatırım’ın yatırımları arasında yeni nesil kargo şirketi Packupp, dijital terapi platformu Evimdekpsikolog, e-ticaret siteleri için sipariş ve fatura yönetimi sunan BirFatura, ödeme almayı kolaylaştıran Bakiyem.com, bataryalar için nikel bazlı katot üretimi ve yapay zeka destekli Ar-Ge çalışmaları yapan Nicat Batarya, djital güzellik asistanı Meloknows, otomasyon sistemlerinin uzaktan yönetim ve kontrolünü sağlayan teknolojiler geliştiren Hubbox, endüstride özellikle buhar teknolojilerinde kullanılan kritik öneme sahip mekanik komponentleri, yapay zeka tabanlı, kendi enerjisini üretebilen kablosuz sensörler ve endüstriyel IoT teknolojisi ile takip ederek müşterilerine enerji, bakım ve zaman tasarrufu sağlayan Bren gibi girişimler yer alıyor.

Geometri Melek Yatırım Ağı’nın portföyünde ise sürdürülebilir hayvancılık ve doğal etin geleceği konusunda çalışmalar yürüten Nebyan Doğal, nakitsiz alışveriş platformu Barty, SuperApp platformu ve API pazar yeri BarakaTech, e-ticaret siteleri için self servis AI platformu Enhencer, inme hastaları için ev tipi tıbbi cihaz HoustonBionics ve nakliyat, eşya taşıma ve parça eşya taşıma konusunda servis sağlayan Octovan bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.