PAYTR, özel sermaye fonu Actera'dan yatırım aldı

Geliştirdiği ürün ve teknolojilerle müşterilerinin ve tüketicilerin hayatlarını kolaylaştırmayı hedefleyen ödeme kuruluşu PayTR, özel sermaye fonu Actera ile yatırım ortaklığı için anlaştı.
PAYTR, özel sermaye fonu Actera'dan yatırım aldı

Geliştirdiği ürün ve teknolojilerle müşterilerinin ve tüketicilerin hayatlarını kolaylaştırmayı hedefleyen ödeme kuruluşu PAYTR, özel sermaye fonu Actera ile yatırım ortaklığı için anlaştı. Buna göre taraflar arasında bağlayıcı anlaşmalar imzalandı. 

Ortaklık işleminin tamamlanmasıyla birlikte, PayTR'ın büyüme hızının yeni bir ivme kazanması ve şirketin yeni iş geliştirme faaliyetlerinin güçlendirilmesi planlanıyor.

Yatırımla ilgili henüz rakam paylaşılmadı ama önümüzdeki süreçte detayları alınca sizlere aktaracağız. Actera'nın PAYTR'nin hızla büyüyen, teknolojiyi etkin ve verimli kullanarak Türkiye'de e-ticaretin gelişimine önemli katkı sağlayan, yenilikçi bir şirket olduğu açıklaması dikkat çekerken yatırımı neden yaptıklarına dair bu ifade yer aldı: "PAYTR ekibinin vizyonunun gerçekleşmesine destek olabilmek için bu yatırım kararını aldıklarını belirten Actera ekibi, şirketi bu yolculukta desteklemekten mutluluk duyduklarını dile getirdi."

Hatırlatmak gerekirse PAYTR 2020’yi yüzde 150’nin üzerinde büyüme sağlayarak 3 milyar TL'nin üzerinde hacimle kapatmıştı. Geçtiğimiz yıl personel sayısını yüzde 40 oranında büyüten PAYTR'nin 2021 hedefi ise 6 milyar TL'lik bir hacme ulaşmaktı.

Yatırımla ilgili PayTR'den gelen açıklamalar ise şu şekilde oldu. PAYTR Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Cengiz: "Türkiye'nin ödeme hizmetleri alanında lider fintech şirketi olma vizyonumuzu desteklemek amacıyla Actera'nın şirketimize yatırım yapması bizim için çok anlamlı. Alacağımız yatırım ile birlikte PAYTR'ın büyüme hızını artıracağız ve hizmetlerini çeşitlendireceğiz. Aynı zamanda bu ortaklık sayesinde farklı alanlarda yapacağımız inovasyon yatırımlarıyla ve kuracağımız iş birlikleriyle PayTR'ı çok yönlü bir fintech şirketi haline getirmek konusunda kararlıyız."

PAYTR'ın CEO'su Tarık Tombul şunları ekledi: "PAYTR, Türkiye'nin en hızlı büyüyen Ödeme Kuruluşu olarak sektörün liderlerinden biri haline geldi. Başarımızın arkasında, ürünlerimizi tercih eden işyerlerine kesintisiz ve güvenilir bir hizmet sunmamızın çok önemli bir rolü var. Türkiye'de e-ticaret büyümesi hızla devam ederken, Actera'nın yatırımı bizim için çok değerli. Bir yandan PayTR'ın ana iş kolu olarak gördüğümüz ödeme hizmeti tarafındaki büyümeyi hızla sürdürürken bir yandan da işyerleri ve tüketicilere yeni değerler sunacağımız alanlara yatırım yapmayı hedefliyoruz."

Bu arada yatırımda teknoloji odaklı yatırım bankası Core Finance'in danışmanlık yaptığı da bize gelen bilgiler arasında yer alıyor. Anlaşmanın imzalanmasında bir diğer paydaş ise Çalışkan Okkan Toker avukatlık bürosu oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.