TRT'den mobil bilgi yarışması: TRT Bil Bakalım

TRT'nin mobil bilgi yarışması TRT Bil Bakalım, hem yeni şeyler öğrenmenizi sağlıyor hem de bildiklerinizi başkalarıyla paylaşmanıza yardımcı oluyor.
TRT'den mobil bilgi yarışması: TRT Bil Bakalım

Birçoğumuz 1 yıldan uzun zamandır evlerdeyiz ve bu süreçte çevrenizde birilerinin muhakkak kendini geliştirmekten bahsettiğini duymuşsunuzdur. Bir süre boyunca bu mümkün olsa bile artık bunu yapabilecek gücü psikolojik olarak kendimizde bulamıyoruz. En azından kendi adıma bu durumun böyle olduğunu söyleyebilirim. Yine de minik bilgi yüklemelerine kimsenin hayır diyeceğini sanmıyorum. Dün geceden beri elimden bırakamadığım TRT'nin mobil bilgi yarışması TRT Bil Bakalım hem yeni şeyler öğrenmenizi sağlıyor hem de bildiklerinizi başkalarıyla paylaşmanıza yardımcı oluyor.

7 ana kategoride yarışmak mümkün

Bil Bakalım'da Genel Kültür, Bilim, Sanat, Tarih, Coğrafya, Spor, Sinema-TV olmak üzere 7 ana kategori bulunuyor. Bir de bu kategorilerin alt kategorileri, daha doğrusu "konsept" kategorileri mevcut. Örneğin; sadece başkentler, futbol, tıp bilgisi gibi seçeneklerde de yarışabiliyorsunuz ya da "Karışık" konseptini seçerek tüm kategorilerin ortaya karışık bir hali ile de oynamanız mümkün oluyor. Fakat alt kategoriler sadece kendi kendinize oynadığınız seçenekte mevcut; eğer eş zamanlı olarak başka insanlarla yarışacaksanız 7 ana kategori veya karışık seçeneklerinden birini tercih etmeniz gerekiyor. 

Arkadaşlarınızla da oynayabiliyorsunuz

Platformda farklı oyun modları var. Yukarıda da bahsettiğim gibi ilki kendi başınıza oynama seçeneği. Eğer kategorilerde kendinizi geliştirmek istiyorsanız tercih edilebilir; ancak uygulamanın keyfinin başkalarıyla oynayınca çıktığını da belirtmek isterim. Başkalarıyla oynadığınız zaman da dilerseniz rastgele bir rakip seçip birebirde yarışabiliyor, dilerseniz 5 farklı kişiyle grup halinde oynayabiliyorsunuz. Eğer TRT Bil Bakalım oynayan arkadaşlarınız varsa özel olarak oluşturduğunuz odalarda 10 kişiye kadar da yarışmalar düzenleyebiliyorsunuz.

Oyunda liderlik sistemi var ama herhangi bir ödül yok. Sadece aldığınız puanlara göre kategorileriniz yükseliyor. Bana göre bir bilgi yarışmasında en dikkat edilmesi gereken nokta sorular. "Sorular sürekli tekrarlanıyor mu, cevaplarda bir hata var mı, seviye olarak çok mu zor ya da basit" gibi merak edilen noktalar olabiliyor. Bunları da hızlıca açıklığa kavuşturayım. Sorular orta seviyede ama bu tabii ki neyi ne kadar bildiğinize göre de değişiyor. Dün geceden beri hızla seviye atlamış biri olarak gördüğüm sorularda herhangi bir hataya da rastlamadım. Aynı sorular bazen karşınıza çıkıyor ama bu kullanıcıyı sıkacak seviyede değil. Yani oyun sorularıyla da genel anlamda tatmin edici. 

Ücretsiz ve reklamsız

Uygulamanın bir diğer güzelliği de hiç reklam barındırmaması ve oldukça hızlı bir şekilde ilerlemesi. Zira herhangi bir ücret ödemediğimiz çoğu bilgi yarışmasında dakikalarca reklam izlemek zorunda kalabiliyoruz, bu da tüm motivasyonun kaybolmasına neden oluyor. Ayrıca oyun sırasında kullanıcılara sohbet imkanı verilmemiş, sadece emojiler ile iletişim kurulabiliyor ki bence buna bile gerek yokmuş. 

TRT Bil Bakalım'da yarışmak için mail adresinizle bir üyelik oluşturmanız gerekiyor. Size adınızın sorulduğu yerde soyadınızı yazmanızı önermem çünkü bu herkes tarafından görülebiliyor. Yine de isminizi oyuna girdikten sonra da değiştirebileceğinizi hatırlatırım. 

TRT Bil Bakalım'ı App Store'dan ve Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.