Spotify CEO'su Daniel Ek: "Tüm platformların kendi sesli canlı yayın özelliğine sahip olmasını bekliyorum."

Spotify CEO'su Daniel Ek, bir sonraki "Hikayeler" özelliğinin canlı sesli içerikler olacağını ve gelecekte her platformun kendi canlı sesli içerik özelliğine sahip olacağını paylaştı
Spotify CEO'su Daniel Ek:

İlk başta Snapchat ile karşımıza çıkan 24 saat içinde kaybolan hikayeler konseptinin zaman içinde büyük bir popülerlik kazanarak Facebook'tan Instagram'a, LinkedIn'den WhatsApp'a kadar neredeyse her platformdan yer almaya başladığını sizlere aktarmıştık. 

Clubhouse ile karşımıza çıkan sesli canlı yayınlar özelliği de kısa süre içinde hikayeler kadar popüler bir noktaya gelebilir. Kısa zaman içinde önemli bir popülerlik kazanan Clubhouse, diğer tüm sosyal medya platformlarının benzer bir özellik üzerinde çalışmasına da neden oldu. 

Konu ile ile ilgili açıklamalarda bulunan Spotify CEO'su Daniel Ek, bir sonraki "Hikayeler" özelliğinin sesli canlı yayınların olacağını ve gelecekte her platformun kendi canlı sesli içerik özelliğine sahip olacağını paylaştı. Hatırlatmak gerekirse , Facebook, Instagram, Reddit, Twitter, Discord, Telegram ve LinkedIn benzer özellikler üzerinde çalışıyor.

Spotify'ın, Clubhouse'ın yükselişinden bu yana canlı sesli içerik özelliği üzerinde çalışan firmalardan biri olduğunu ekleyelim. Spotify, yaklaşık 1 ay önce Clubhouse klonu olarak ortaya çıkan  uygulamasını satın aldığını duyurdu. Clubhouse ile benzer bir şekilde çalışan Locker Room, spor, kültür ve müzik gibi alanlarda sesli canlı yayınlar yapılmasına olanak tanıyor.

Daniel Ek tarafından yapılan açıklamalara göre Spotify tarafından satın alınan Locker Room, yeni bir isim ile Spotify içinde karşımıza çıkacak. Sıfırdan bir özellik geliştirmek yerine sesli canlı yayınlar yapabilmek için Locker Room'u satın alan Spotify, platformu “Spotify Greenroom” ismi ile kısa süre sonra karşımıza çıkaracak. Spotify'ın güncel verileri ile ilgili de konuşan Ek, platformun toplamda 356 milyon üyeye sahip olduğunu ve bu üyelerin 158 milyonunun Premium abone olduğunu da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.