Sanatçı Emre Yusufi, Divine Selfie isimli heykelini NFT olarak Foundation'da 40 Ethereum'a sattı. Divine Selfie eseri, yarı tanrı Herkül'ün günümüzde yaşasaydı nasıl bir konumda olacağını gözler önüne seriyor.
2018 yılında Contemporary Istanbul Sanat Festivali'nde sanatseverler ile buluşan Divine Selfie, aynı zamanda yerleştirme sanatı (enstalasyon) olarak konumlandığını söyleyebiliriz. O dönemde heykele bir Instagram hesabı açan Emre Yusufi, yarı tanrı Herkül'ün yanına gelen sanatseverler ile birlikte "Selfie" çekmesini ve bu çekimleri, Instagram hesabından paylaşmasını sağladı.
Yoğun ilgi gören eserin 4 gün içinde 10 binden fazla kişi ile 3998 selfie çektiğini belirtelim. Eserin sahibi Emre Yusufi ise eserin kapsamını bir adım daha ileri taşıyarak, çekilen fotoğrafları derledi ve görsel bir NFT eserine dönüştürdü.
NFT'ye dönüştürülen ve Foundation'da sergilenen eser, Emir Kaya isimli iranlı bir iş adamı ve koleksiyoner tarafından 40 Ethereum'a alındı. Eserin alındığı tarih itibari ile ödenen meblağın 110 bin dolara denk geldiğini belirtelim. Emir Kaya ise NFT pazaryerinde, fiziksel bir esere yatırım yaparak, dijital ve fiziksel sanata yönelik vizyoner yaklaşımını sergilemiş oldu.
Emre Yusufi, Istanbul, Londra, Paris, Lüksemburg, New York, Miami ve Roma başta olmak üzere dünyanın pek çok yerindeki önemli sanat merkezinde eserlerini sergiledi. İki yıl boyunca Fransa merkezli sanat galerisi Les Galleries Bartoux tarafından temsil edilen Yusufi, ilerleyen dönemde NFT eserleriyle gündeme gelmeye devam edebilir.
Her ne kadar NFT pazar yerleri şu an için geçici bir trend olarak görülse de; gerçekten sanat üretimine odaklanan kişiler ve koleksiyonerler için değerli platformlar olarak konumlanıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap