Akıllı telefon satışları 2021'in ilk çeyreğinde yüzde 27 oranında artış gösterdi

ağımsız araştırma şirketi Canalys'in yeni raporuna göre akıllı telefon satışları 2021 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yıla oranla yüzde 27 oranında artış gösterdi.
Akıllı telefon satışları 2021'in ilk çeyreğinde yüzde 27 oranında artış gösterdi

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgını pek çok sektörün çalışma şeklini de değiştirdi. Corona nedeniyle tedarik zinciri ve üretim sorunları yaşayan akıllı telefon sektörü, pandeminin etkilerinden kurtulmuş gibi görünüyor.

Bağımsız araştırma şirketi Canalys'in yeni raporuna göre akıllı telefon satışları 2021 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yıla oranla yüzde 27 oranında artış gösterdi. Canalys'in verilerine göre yılın ilk çeyreğinde 347 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yılda da olduğu gibi akıllı telefon satışlarına Samsung liderlik ediyor. 2020 yılının ilk çeyreğinde 59,6 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştiren Samsung, 2021 yılının ilk çeyreğinde ise yüzde 28'lik artış ile birlikte 76,5 milyon adet satışa ulaştı. Samsung, tüm pazarın yüzde 22'sine sahip durumda.

2021 yılının ilk çeyreğindeki en büyük artışlardan biri ise listenin ikinci sırasında yer alan Apple tarafından geldi. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 37,1 milyon adet satış yapan Apple, yüzde 41 oranında bir büyüme ile birlikte bu yıl 52,4 milyon adet satış gerçekleştirdi. Apple'ın satış başarısında iPhone 12 ailesinin büyük bir payı olduğunu ve pazarın yüzde 15'ine hakim olduğunu da ekleyelim.

Listenin üçüncü sırasında 49 milyon adetlik satış ve yüzde 14 pazar payı ile Çin'in en önemli akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi bulunuyor. 2021'in ilk çeyreğinde satışlarını en çok artıran firma olan Xiaomi, bir önceki yılın aynı dönemine oranla satışlarını yüzde 62 oranında artırdı.

Xiaomi'nin ardından ise yine Çin merkezli üreticiler olan Oppo ve Vivo geliyor. Oppo 37,6 milyon adet satış ile dördüncü yer alırken, Vivo ise 36 milyon adetlik satış ile birlikte beşinci yer alıyor. 

Eskiden listenin en önemli üyelerinden olan Huawei ise ABD tarafı ile yaşadığı zor dönem nedeniyle artık ilk beş firma içinde yer almıyor. Akıllı telefon satışlarından kan kaybetmeye devam eden Huawei, 18 milyon adet akıllı telefon satışı ile listenin 6. sırasında yer aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.