Oyunlaştırma odaklı spor ekipmanları sunan Ergatta, 30 milyon dolar yatırım aldı

Evlerde kullanılması için odağına oyunlaştırmayı alan spor ekipmanları geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Ergatta, A serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı.
Oyunlaştırma odaklı spor ekipmanları sunan Ergatta, 30 milyon dolar yatırım aldı

Evlerde kullanılması için odağına oyunlaştırmayı alan spor ekipmanları geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Ergatta, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Ergatta tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı.

30 milyon dolarlık A serisi yatırım turu Advance Venture Partners liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunda Advanced Venture Partners'ın haricinde Greycroft, Fifth Wall, Gaingels ve Hans Tung (GGV) da katıldı. Ergatta'nın geçtiğimiz yılın Temmuz ayında 5 milyon dolarlık tohum yatırım aldığını da hatırlatalım.

Alınan 30 milyon dolarlık yatırımla birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 35 milyon dolar ulaştı. Ergatta'nın aktardığı bilgilere göre alınan yeni yatırım, ekibin büyütülmesi ve oyunlaştırılmış içerik için Ar-Ge çalışmalarının yapılması için kullanılacak.

Hem spor ekipmanlarını hem de bu ekipmanlar ile kullanabileceğiniz dijital içerikleri üreten bir çözüm sunan Ergatta, 2019 yılında Alessandra Gotbaum ve Tom Aulet tarafından New York'ta kuruldu. Hem ülkemiz hem de tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgını, evde spor yapma alışkanlığımızı da ciddi oranda artırdı.

Tam da bu noktada devreye giren bir çözüm sunan Ergatta, kullanıcılarının kendi evlerinde eğlenceli ve kolay bir şekilde spor yapmalarına odaklanıyor. Temelinde internete bağlı ve 17,3 inçlik bir ekrana sahip olan kondisyon küreği sunan Ergatta, ekran üzerinden ise oyunlaştırılmış içeriğini kullanıcılarına sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.