Gönüllü topluluklarla sokak hayvanlarına en hızlı yardımı ulaştırmayı hedefleyen uygulama: Helpimal

Helpimal ile farklı kategorilerde yardım bildirimi oluşturarak çevredeki kişilere durumu anında bildirmek mümkün. Bunlar yaralı ve kayıp hayvanlar, mama desteği, sahiplendirme gibi bildirimler.
Gönüllü topluluklarla sokak hayvanlarına en hızlı yardımı ulaştırmayı hedefleyen uygulama: Helpimal

Sokak hayvanlarına yardım etmek, özellikle bu pandemi döneminde yasaklarla birlikte normal zamanlara göre daha zorlaşmaya başladı. Çeşitli beslemeleri, kısırlaştırmaları belirli resmi ve gönüllü kurumlar gerçekleştirse de ne yazık ki tüm sokak hayvanlarına, özellikle İstanbul gibi kalabalık şehirlerde yetişmek mümkün olamayabiliyor. Neyse ki gönüllü insanlar yakın çevrelerinde bu konuda aksiyon alabiliyorlar. Ancak yine de hayatın her anında her gördüğümüz canlıya yardım edebilmemiz her zaman mümkün olmuyor.

Sokak hayvanlarına en hızlı şekilde yardım ulaştırmak için geliştirildi

Helpimal, bu sıkıntıdan yola çıkmış bir girişim. Platform, sokak hayvanlarına en hızlı şekilde yardım ulaştırma motivasyonuyla geliştirildi. Helpimal ile farklı kategorilerde yardım bildirimi oluşturarak çevredeki kişilere durumu anında bildirmek mümkün. Bu bildirimler yaralı ve kayıp hayvanlar, mama desteği, sahiplendirme gibi bildirimler.

Bunların yanı sıra Helpimal'da günlük görevlerle kullanıcılar eyleme geçiyor ve akşam düellolarıyla ödüller kazanıyor. Ödüllerin de sokak hayvanları için olduğunun altını çizelim. Örneğin; düelloya katılıp kazanan kişi 3 kilogram köpek maması kazanıyor ve Helpimal kazanan kişinin sokak hayvanlarını bu mamayla beslerken video çekmesini ve hesaplarından paylaşmasını istiyor. Kazanan kişi herhangi bir aksiyonda bulunmazsa bir sonraki düellolardan birini kazansa bile ödül alma hakkını kaybediyor.

Belediyelerin üzerinden iş yükünü almayı hedefliyor

Platform ayrıca gönüllülerin topluluk kurarak yakın çevresindeki hayvanseverlerle tanışmasını sağlayıp birbirleriyle olan iş birliğini artırıyor. Aslında Helpimal sunduğu yazılımsal destek ile belediyeler üzerinden büyük bir iş yükü alıyor, veteriner klinikleri içinse potansiyel müşterilerine doğrudan ulaşma imkanı sağlıyor. Ayrıca mama firmaları için de istatistiği, doğru anonimleştirilmiş veriyi barındırıp bu firmalara anket yapma olanağı ve müşterileriyle buluşma imkanı sağlıyor.

Uygulamayı birkaç gün boyunca benim de deneme imkanım oldu. Öncelikle en yakınınızdaki çağrıları görmek için uygulamaya konum yetkisi vermeniz gerekiyor. Daha sonra bir profil oluşturuyorsunuz ve sokakta yardıma ihtiyacı olan bir hayvan gördüğünüzde diğer gönüllülerden yardım talep edebiliyorsunuz. Başka kişiler de çevrede yardıma ihtiyacı olan hayvanları sizlerle paylaşabiliyor. Eğer bildirimlere izin verdiyseniz Helpimal push notification olarak bu yardım çağrılarını diğer kullanıcılarla paylaşıyor. 

6 ayda 19 binden fazla kullanıcıya ulaştı

İlker Kesici ve Ecesu Olgun tarafından Kasım 2020 de yayına alınan platform, veterinerlik öğrencisi, iş geliştirici, yazılım geliştirici, pazarlama, sosyal medya yönetimi ve iletişim rollerinde 6 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor.

Helpimal yayına alındığı çıktığı günden bu yana, yani yaklaşık 6 ayda 19 bini aşkın kullanıcıya ulaştı. Ayrıca toplamda 77 STK ile iş birliği sağladı. Şubat 2021’de çıkan versiyonla günlük görevler yapılmaya başlandı ve bugüne kadar 80 bin günlük görev tamamlandı. Bu günlük görevler açık uçlu, çoktan seçmeli şeklinde bilgilendirici görevler olabildiği gibi; eyleme geçirici bir görev veya anket şeklinde olabiliyor. Helpimal ile bugüne kadar 130’un üzerinde sokak hayvanına, iyileşme, kayıp bulunması, mama desteği, yuvalandırma gibi konularda yardım edildi.

Helpimal Market ile bir pazar yeri oluşturup e-ticaret kanalını açacak

Henüz bir yatırım almayan Helpimal, veteriner hekim kliniklerini sisteme dahil ederek potansiyel müşterileriyle buluşturmayı sağlayarak müşteri sayılarını artırmayı planlıyor ve onlardan bunun karşılığında bir abonelik ücreti almayı hedefliyor. Veterinerler gibi belediyeler için de abonelik ücreti olacak. Girişim, kısa bir zaman sonra Helpimal Market ile bir pazar yeri oluşturup e-ticaret kanalını açacak. Bu sayede her satıştan komisyon alma yöntemiyle bir gelir modeli oluşturulması da hedefleniyor.

Girişim, Türkiye pazarında başarılı bir girişim olduktan sonraki bazı Avrupa ve Balkan ülkelerine açılmak istiyor. 

Helpimal'ı iOS için App Store'dan, Android için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.