Geçtiğimiz ocak ayında Alman teknoloji şirketi Tenios’un değerlemesiyle 4 milyon dolar üzerinden yatırım aldığını duyuran MindBehind, WhatsApp İşletme Çözümü Sağlayıcılarından (BSP) biri oldu. Dünyada sayılı şirketin yer aldığı çözüm ortaklığında bulunmanın MindBehind'ın büyümesine olumlu etki edecektir.
WhatsApp İşletme çözümü sağlayıcısı olmadan öncesine baktığımızda ise MindBehind büyümesi dikkat çekiyor. 2020 yılında yüzde 300 büyüme sağlayan MindBehind, aynı yıl 750 binden fazla WhatsApp konuşmasına aracı oldu. Bunun haricinde bir öne çıkan rakam da tüm platformlarında 3,5 milyondan fazla konuşmaya aracılık etti.
Markaların 3'te 2'sinin WhatsApp'ı tercih ettiğini belirten MindBehind, kendileriyle çalışan şirketlerin yüzde 66'sının müşterilerine WhatsApp Business API üzerinden ulaşmayı tercih ettiğini belirtiyor. MindBehind'ın farklı sektörler ve markalar için WhatsApp için oluşturduğu 80 dijital asistanı bulunuyor. Bunu belirtirken şunu da ekleyelim en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri WhatsApp'ın globalde 2 milyar civarında aktif kullanıcısı bulunuyor.
Kısaca WhatsApp Business API'ye de değinelim: Bu özelliği kullanan şirketler, pek çok müşteriye aynı anda, aynı numara üzerinden hizmet veriyor ve iletişim sürecini de bu şekilde hızlandırmış oluyor. Yapay zeka destekli çözümler kullanıcıyı yüzde 85'e kadar doğru anlıyor ve yanıtlar da buna göre oluşturuluyor. Müşteri, tüm mesaj akışları entegrasyonları ile CRM ve ERP gibi servislerle de konuşabiliyor. Akabinde mesaj akışı raporlanabiliyor. WhatsApp Business API kullanmak isteyen şirketler, bu hizmeti WhatsApp tarafından seçilmiş çözüm sağlayıcılarından alabiliyor.
MindBehind'ın WhatsApp sağlayıcısı olması ile birlikte markalar için iki önemli nokta bulunuyor. Her numara için yapılacak hesap kurulumunu Türkiye Data Center ya da On- Premise olacak şekilde sağlanabilecek ve faturalaşma da Türk lirası üzerinden gerçekleşebilecek.
WhatsApp ile sundukları bu çözüm hizmetine dair değerlendirmelerde bulunan MindBehind Kurucu Ortağı Anıl Kiper şu ifadeleri kullandı:
Uzun zamandır markalarımıza WhatsApp Business konusunda çözümler sağlıyorduk. Ancak bu hizmeti markalarımıza yurt dışı çözüm sağlayıcılarından sunabiliyorduk. Artık gururla söyleyebiliriz ki WhatsApp İşletme Çözümü Sağlayıcısı (BSP) olan ilk Türk girişimlerden biri olarak Türkiye’deki şirketlere Türkiye’nin en popüler mesajlaşma uygulamasını güvenilir ve ölçeklenebilir bir şekilde kullandırabileceğiz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap