Yatırım uygulaması StashAway, Sequoia Capital India liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldı

Yatırımcılar için yatırım portföyleri ve varlık yönetimi çözümleri sunan Singapur merkezli StashAway, Sequoia Capital India liderliğinde gerçekleşen D Serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı.
Yatırım uygulaması StashAway, Sequoia Capital India liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldı

Yatırımcılar için yatırım portföyleri ve varlık yönetimi çözümleri sunan Singapur merkezli StashAway, Sequoia Capital India liderliğinde gerçekleşen D Serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı. Tura Fidelity International, Eight Roads Ventures ve Square Peg de katıldı. Yatırım turu, gerekli yasal onaylardan sonra önümüzdeki birkaç ay içinde kapanacak. Sequoia Capital India genel müdürü Abheek Anand, turun bir parçası olarak StashAway'in yönetim kuruluna katılacak.

Singapur, Malezya, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Hong Kong'da faaliyet gösteren dijital varlık yöneticisi olarak tanımlayabileceğimiz StashAway, Freddy Lim, Michele Ferrario ve Nino Ulsamer tarafından kuruldu. Şirketin yönettiği miktarın Ocak ayından bugüne 1 milyar doları aştığı belirtiliyor.

StashAway'in öne çıkan ürünü, bireysel yatırımcılar için servet oluşturmaya; emeklilik veya bir ev satın alma gibi belirli hedeflere odaklanan hizmetleri ve yıllık yüzde 1,2'lik tahmini bir oran kazanabilen ve bir ila üç işletme içinde fonların çekilmesine izin veren bir nakit hesap olan StashAway Simple

StashAway, geçtiğimiz yılın sonunda, işverenlerin emekli aylıkları ve hak kazanma programları gibi avantajlar sağlanmasına yardımcı olan StashAway WorkPlace'i yayına almıştı. StashAway WorkPlace, Singapur'da Salesforce, Twitter, Netflix ve LinkedIn dahil olmak üzere yaklaşık 200 şirket tarafından kullanılan finansal planlama ve yatırım üzerine bir dizi seminer ve atölye çalışması sunan Financial Wellness kapsamında hayata geçirilmişti. 

25 milyon dolarlık yeni yatırım, özellik ve ürün geliştirmeye devam etmek amacıyla StashAway'in ürün ve mühendislik ekiplerini genişletmek için kullanılacak. Eylül 2016'da kurulan şirket, çalışanlarından 3 milyon dolara varan hisse senedi opsiyonlarını da geri satın almayı teklif edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.