Her ülkede farklı formata sahip olan adreslere takma isimler tanımlanmasına izin vererek, global adres standardını oluşturmak amacıyla hayata geçirilmiş bir uygulama olarak çalışan Postnick, geçtiğimiz yılın Eylül ayında hizmet vermeye başladı.
Adreslerin takma isimler ile 1 saniyede paylaşılabilmesine imkan sağlayan Postnick, adres süreçlerinde kaybedilen zamanı ve verimsizliği en aza indirmeyi hedefliyor. Buğra Kocatürk ve Yiğit Çallı tarafından kurulan Postnick, yaklaşık 6 ay içinde geliştirildi.
AWS altyapısı üzerinde barındırılan Postnick'in SaaS modeli ile hizmet verdiğini de paylaşalım. Temelinde kullanıcıların tüm adreslerini kayıt edebilecekleri ve onlara takma isim tanımlayabilecekleri merkezi bir adres yönetim uygulaması olarak hizmet veren Postnick çözümü ile oluşturulan takma isimli adreslerin içinde il, ilçe, mahalle, apartman numarası gibi gerekli tüm detaylar yer alıyor.
Postnick kullanıcıları, adres bilgilerini her platformda ayrı ayrı kaydetmekle uğraşmak yerine, tüm adreslerini Postnick hesaplarında tutabilirler ve entegre tüm platformlardan bu adreslerine erişebilirler. Kullanıcıların, adres değişikliği gerektiği durumlarda ise tüm platformları tek tek ziyaret etmelerine gerek kalmadan, sadece Postnick hesaplarında adreslerini güncellemeleri yeterli olduğunu da ekleyelim.
Postnick'in bizimle paylaştığı bilgilere göre platformun 19 ülke ve 82 şehirden kullanıcıları bulunuyor. Alınan Postnick'lerin başkalarına satılabileceği bir pazar yerine sahip olduğunu da ekleyelim. Pazar yeri içinde ise 50 dolardan başlayan fiyatlara sahip olan 224 Postnick bulunuyor.
Kullanıcıların hem açık adreslerini hem de lokasyonlarını kendi istedikleri herhangi bir takma isim ile ifade etme özgürlüğünü sunması ile birlikte rakiplerinin bir adım önüne geçen Postnick, şu ana kadar herhangi bir yatırım almadı. Bir adet Postnick'i kullanıcılarına ücretsiz olarak sunan platform, sonrasında alınacak her Postnick için yıllık 2 dolar ücret talep ediyor. Pazar yeri içinde satılan Postnick'lerden yüzde 10 oranında komisyon alındığını da paylaşalım.