Paylink işlem hacmi yüzde 250, işlem adedi yüzde 173 arttı

Paylink işlem hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 250 artarak 3,5 katına çıktı. Paylink işlem adedi artış oranının yüzde 173’e ulaşırken, Aynı dönemde Paylink ile işlem yapan üye işyeri sayısı ise yüzde 115 oranında yükseldi. 
Paylink işlem hacmi yüzde 250, işlem adedi yüzde 173 arttı

Nebim V3 POS Paylink Mobil Ödeme Entegrasyonu’nu ilk olarak 2021’in Mart ayında lanse eden Paynet link ile uzaktan ve temassız ödeme yapılmasını sağlayan “Paylink” çözümünü 2015 yılında üye işyerlerinin kullanımına sundu.

Pandemi döneminde Paylink üzerinden alınan ödemeler 3 katına yaklaşırken, Paynet Türkiye’nin köklü yazılım üreticilerinden Nebim Yazılım ile önemli bir iş birliğine imza attı. İkili, bu iş birliği ile mağazalarda perakende satışta yaygın kullanılan Nebim V3 ile Paylink Mobil Ödeme Entegrasyonu’nu geliştirdi.  Bu sayede, tüketicilerin hijyen ve sosyal mesafe kaygılarını giderilirken, minimum temasla maksimum konforlu bir alışveriş deneyimi sunuyor. 

Nebim V3 ile Paylink Mobil Ödeme Entegrasyonu'nun detayları 

Nebim V3 POS Paylink Mobil Ödeme Entegrasyonu ile markalar mağaza içerisinde herhangi bir yerde, kasada, reyonda veya kabinde tüketicilerin hızlı ve güvenli bir şekilde ödeme yapabilmelerini sağlıyor. Tüketicinin kasada kuyruk beklemesine gerek kalmadan ödeme yapmasını sağlayan bu çözüm, tüm banka kartlarına taksit imkânı sunarken, temassız ödemelerde limit kavramını ortadan kaldırıyor.

Bu noktada tüketicilerin kredi kartları yanlarında olmasa dahi mobil cihazlarıyla ödemelerini hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebildiğini belirtelim. Aynı şekilde tüketiciler, mağaza içerisinde bile PayPass veya Masterpass gibi kart saklama altyapılarında kayıtlı kartlarıyla anında ödemesini tamamlayabiliyor. Markalar tek bir anlaşmayla tüm bu fırsatlara bir arada ulaşabiliyor.

Nebim V3 POS Paylink Mobil Ödeme Entegrasyonu marka, franchise ve bayiler arasındaki nakit akışını düzenleyerek, ödeme sırasında tarafların kazançlarını da anlık olarak dağıtabiliyor. 

Paylink işlem hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 250 arttı

COVID-19 pandemisiyle birlikte hijyen hassasiyeti ve sosyal mesafe kaygısı yükselirken, tüketici davranışlarına bakıldığında özellikle temassız ve mobil ödeme ihtiyacı arttığını görüyoruz. Ayrıca tüketicilerin kredi kartları kullanımında daha fazla taksite yönelmeye başlaması da dikkat çekiyor.

Paylink, tam da bu noktada  üye iş yeri ile tüketicinin fiziksel olarak aynı ortamda bulunması zorunluluğunu ortadan kaldıran bir çözüm olarak öne çıkıyor. Son tüketiciye gönderilen bir link sayesinde zahmetsiz ve temassız bir şekilde ödeme adımı tamamlanıyor. Ödemeyi, müşterinin kayıtlı kartları, cep telefonunda bulunan banka cüzdan uygulamaları veya SMS üzerinden kart bilgilerini girerek almak mümkün. Üstelik tüm ödeme yöntemlerinde taksit imkanı da var.

Paynet'in aktardığına göre; bu çözüme son dönemde üye iş yerlerinin ilgisi çok arttı. En son rakamlara baktığımızda da Paylink işlem hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 250 arttı yani 3,5 katına çıktı. Paylink işlem adedi artış oranının yüzde 173’e ulaştığını da belirtelim. Aynı dönemde Paylink ile işlem yapan üye işyeri sayısı ise yüzde 115 oranında yükseldi. 

Nebim V3 POS Paylink Mobil Ödeme Entegrasyonu ile ulaşmak istenen hedefler

Paynet, Nebim V3 POS Paylink Mobil Ödeme Entegrasyonu ile  perakendede alışveriş deneyimini tamamen değiştirmeyi hedefliyor. Zira müşteri deneyimindeki 1 puanlık iyileşme ciroda dramatik bir artışa neden olabiliyor.

Ödeme, alışveriş deneyiminin en önemli parçası. Satın alma sürecinde ödeme deneyiminin kolaylığı, sağladığı taksit imkanı, hızlı ve temassız olması, tüketicinin alışveriş esnasında karar verme sürecini etkiliyor. Paynet de tüketici alışkanlıklarını ve demografiyi inceleyerek tüm bu ihtiyaçları çözecek çok kanallı bir ödeme deneyimi tasarladığını ifade ediyor.

Tüketicinin her kanalda aynı deneyimi yaşamasına odaklanan şirket, bu entegrasyon ile tüketicinin sadece e-ticarette değil perakende de kart saklama ve kayıtlı kartlarını alışveriş esnasında kullanıp, ödeme işlemini saniyeler içerisinde tamamlamasını sağlıyor. 

Perakendecinin satışlarını arttırmayı hedefleyen şirket, kobi segmentine hitap eden çözümleriyle dikkat çekiyor.  Paynet; KOBİ segmentinde tek bir anlaşma ile üye iş yerinin Paynet sistemindeki tüm POS’lara erişimini ve tüketicinin sahip olduğu farklı banka kartlarına taksit yapabilme imkanı sunacak. Şirket, mobil cüzdanlarla ödeme, çoklu kart ile ödeme yönetimi gibi yenilikçi çözümlerin, özellikle ülkemizde nüfusu 20,6 Milyon kişiyi bulan Z kuşağına hitap edeceğini düşünüyor. 

Üye iş yerleri kişiselleştirilmiş kampanyalar düzenleyebilir

Üye işyeri, mağazada Nebim V3 Paylink ile, e-ticaret ve mobil uygulamalarını da Paynet entegrasyonu ile yönettiğinde, her yerde sakladığı kartlara tek bir platformdan ulaşabiliyor. Her kanaldaki ödeme alışkanlıklarını ve kayıtlı kartları kullanarak, kişiselleştirilmiş kampanyalar üretebiliyor. Paynet, bütünleşik pürüzsüz bir ödeme deneyimi tasarımı ile perakendecinin müşteri sadakatini ve memnuniyetini arttırmaya destek olmayı hedefliyor, ticari kazanımlarını arttırmalarında yardımcı olmayı planlıyor. 

Şirket, Nebim V3 ve Paylink entegrasyonuna da yatırım yapmaya devam edeceğini belirtiyor. Önümüzdeki dönemde şirketin kullanıcılara yeni alternatif ödeme yöntemleri sunacağını belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.