SPONSORLU

Dijital Tarım Uygulaması İmeceMobil 100.000 kullanıcıyı aştı!

Ulusal ve uluslararası ödüllü, Türkiye’nin en büyük dijital tarım uygulaması İmeceMobil; zirai hava durumu ve uyarıları, kişiye özel servisleri, uzman ve uydu desteğini kullanıcılara sunuyor.
Dijital Tarım Uygulaması  İmeceMobil 100.000 kullanıcıyı aştı!

İmeceMobil Nedir ?

2019 yılı Ekim ayında Softtech bünyesinde ve İş Bankası desteği ile dijital tarım alanında teknolojileri doğru kullanma ve tabana yayma hedefiyle hayatına başladı. Ilk olarak bitkisel üretim alanında, tarla konumuna özgü zirai meteorolojik bilgileri kullanıcılarına ücretsiz sunmaya başladı. Sadece 2 ay içerisinde hayvancılık alanını ve uzmanına sor özelliğini mobil yazılımına ekleyen İmeceMobil böylece kullanıcılarının bitkisel üretim ve hayvancılık ile ilgili sorunlarına uzman ekibiyle doğru çözümler üretmeye başladı. Sonrasında ürüne ve konumuna özgü bildirimler servisini devreye alarak, Türkiye’de ilk defa hassas tarım konusunda bir ilki gerçekleştirdi.

İmeceMobil, 2020 yılının 2. çeyreğinde ise kullanıcıları ile interaktif iletişim faaliyetlerinin yürütüldüğü hikayeler alanını ve kullanıcılarının gelirlerini ve giderlerini, hayvancılık ve bitkisel üretim alanları için detaylı olarak girerek aylık bazda takip edebilecekleri Gelir Gider hesaplama modülünü uygulamaya ekledi.

Çiftçilerin girdi maliyetlerini düşürmeyi hedefleyen “Teklif İste Teklif Ver” özelliğini 2020 yılında canlıya alan İmeceMobil, Türkiye ve Dünya’da ilk defa tarım/hayvancılık sektöründe kendine özgü iş akışı olan bir teklif verme platformunu ödeme alt yapısıyla birlikte devreye aldı.

Son olarak 2021 yılının başlarında özel servisler altında ücretli olarak uydu destekli dijital gübreleme servisini canlıya aldı. İmeceMobil gübreleme servisi Türkiye toprakları için yerli imkanlarla hazırlanmış uydu destekli bir dijital servistir.

Bu serviste var olan toprak verimlilik değerleri;

  • Yapay zeka,
  • Makina öğrenmesi ve derin öğrenme,
  • Uydu teknolojileri,uydu görüntüleme, dijital sinyal işleme, görüntü işleme,
  • İmeceMobil tarafından geliştirilmiş gübreleme hesaplama algoritması ve hesaplama yöntemi,
  • Ulusal ve uluslararası açık kaynak gübreleme hesaplama teknikleri,
  • Büyük veri teknolojilerinin kullanılması sonucu oluşturulmuştur.

Bu teknolojiler sayesinde sistemlerimizde toplanan büyük veri çoğaldıkça gübreleme servisinin doğruluğu ve hassasiyeti her geçen gün artmaktadır. Şimdiye kadar 200’ün üzerinde çiftçimize gübreleme önerisi verilmiştir. Bu servisle birlikte %45’lere varan verim artışının yanında %25’lere varan girdi maliyeti tasaruffu sağlanması hedeflenmektedir. Gübreleme önerisi 150’ye yakın bitki çeşidi için verilmektedir.

İmeceMobil’in yol haritasındaki bir sonraki adım uydu destekli dijital sulama servisidir. Yazılım ve tasarım geliştirmeleri devam eden bu servis Türkiye’nin tüm bölgelerine 124 bitki çeşidi için verilecektir. Bu servisle birlikte enerji ve su tasarrufunda %45 e kadar verim artışında %25’e kadar artış sağlanacaktır.

İmeceMobil kendisine misyon olarak çiftçilikle uğraşan veya uğraşmak isteyen herkesin teknolojinin tüm imkanlarından faydalanmasını sağladığı dijital tarım platformu olmayı belirlemiştir. İmeceMobil’in vizyonu ise Türkiye’de çiftçilerin %50’den fazlasının kullandığı, dijital tarım denildiğinde ilk akla gelen uygulama olmak ve globalde ilk 5 dijital tarım uygulaması arasında yer almaktır.

İmeceMobil’le ilgili daha ayrıntılı bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Özellikleri

Tarla ve tesisinizin konumuna özel zirai hava durumu ve önemli hava olaylarının gerçekleşmeden önce bildirilmesi, çiftçilerimize özel kampanyalar, güncel zirai haberler, tarım ve hayvancılık ile ilgili sorularınızı cevaplamaya hazır uzmanlar, güncel hal ve borsa bilgileri; kısaca tarım ve hayvancılık ile ilgili her şey İmeceMobil’de!

İmeceMobil’i ücretsiz olarak indirebilirsiniz

İmeceMobil ile nelere ulaşabilirim?

İmeceMobil uygulaması ile çiftçilerimiz ihtiyaç duydukları birçok bilgiye dijital ortamda ulaşabiliyor.

  • Tarımsal Hava Durumu ve Bildirimler: Tarla, bahçe ve hayvancılık ile ilgili üretim tesisi bilgilerinizi kaydederek bu alanların tarımsal hava tahmin bilgilerini (15 gün öncesi ve 15 gün sonrası olacak şekilde) görüntüleyebilirsiniz. Kaydettiğiniz konuma özel don, dolu, yağış, fırtına, yıldırım gibi anlık hava olayları hakkında önceden uyarılar alarak önlem alabilirsiniz.
  • Uzmanına Sor Özelliği: Ücretsiz olarak sorularınızı dilerseniz fotoğraf da ekleyerek sorabilir, uzmanlarımızdan bitkisel ve hayvansal üretim alanlarında tavsiyeler alabilirsiniz.
  • Piyasa Bilgileri: Tarımsal ürünlerin en son tarihli hal borsası fiyatları ile yem, et, süt ve yumurta fiyatlarını öğrenebilirsiniz.
  • Bölgenize ve Ürününüze Özgü Kampanyalar: Size özel kampanya ve avantajlarından haberdar olabilir, girdi maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.
  • Haberler ve Duyurular: Ulusal ve yöresel haberleri anında öğrenebilir, hibe ve destek ödemelerinden hızlı bir şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz.
  • İmece Kart: Çiftçiler bulundukları bölgelerdeki tarımsal girdilerin teminine yönelik İş Bankası’nın kampanyalarından haberdar olabiliyor ve İmece Kart sahipleri, ‘’İmece Kart’ım’’ seçeneği üzerinden kart bilgilerine ulaşıp işlemlerini kolayca yapabiliyor.
  • Başvurular: Tarım Kredisi, Tarım Sigortası, Çiftçi BES ve Lisanslı Depolara bırakılan ürünleriniz için başvurularınızı yapabilirsiniz.
  • TÜRİB: Türkiye Ürün ve İhtisas Borsası’nda (TÜRİB) işlem gören ürünlerin fiyatlarını takip edebilirsiniz.

Teklif İste – Teklif Ver

İmeceMobil kullanıcılarının girdi maliyetlerini düşürebileceği bir servistir. Kullanıcılar; 10 ayrı kategoriden teklif isteyebilir, anlaşmalı tedarikçilerden gelen teklifleri karşılaştırarak maliyetlerini düşürebilirler. Tedarikçiler İmeceMobil’de yer alarak pazarlarını genişletebilir ve Türkiye’nin her bir noktasına yayılmış binlerce İmeceMobil kullanıcısına teklif verebilirler. Üstelik bu servisimizde ödeme alt yapısı da yer almaktadır.

İmeceStory

Yeni nesil iletişim teknolojilerini kullanarak daha geniş kitlelere ölçümlenebilir şekilde ulaşabilirsiniz. İmeceStory ile her geçen gün artan kullanıcılarımıza ürünlerinizi tanıtabilir ve satış kanallarını önlendirebilirsiniz. Böylece dijital ortamda hedef kitlenize çok daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaşırsınız. Köy köy dolaşmak yerine kullanıcılarımızın ceplerinden ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Üstelik bunu saha giderlerine göre 25 kat daha ucuz bir şekilde yapabilirsiniz.

Diğer servislerimiz’e ilgili linkten ulaşabilirsiniz. https://imecemobil.com.tr/hizmetler/

Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.