Starlink, yıl sonunda mobil kullanım desteği sunmaya başlayacak

Starlink, Elon Musk'ın açıklamalarına göre kısa zaman içinde taşınabilir mobil bir sistem olarak kullanılabilecek.
Starlink, yıl sonunda mobil kullanım desteği sunmaya başlayacak

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in Starlink projesi kapsamında 14. fırlatışı gerçekleştirdiğini ve yörüngeye 60 uydu daha gönderdiğini geçtiğimiz yılın Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz aylarda ise beta sürecine başlayan ve kullanıcılarına uydular üzerinden yüksek hızlı internet sağlayan Starlink, Elon Musk'ın açıklamalarına göre kısa zaman içinde taşınabilir mobil bir sistem olarak kullanılabilecek.

Edindiğimiz bilgilere göre SpaceX, Starlink ile sunulan hizmetin hareket eden araçlarda kullanılabilmesi için Federal Communications Commission'a (FFC) başvurdu. Elon Musk'ın açıklamalarına göre Starlink ile sunulan internet hizmeti yıl sonunda tamamen mobil ve taşınabilir olarak kullanılabilecek.

FFC'den onay alınması ile birlikte kullanıcıları Starlink internetlerini diledikleri noktalarda kullanabilecekler. Hatırlatmak gerekirse Starlink kullanıcıları şu an için bu hizmeti tek bir adreste kullanabiliyor. Starlink'in taşınabilir bir hizmet sunması ile birlikte internet hizmetinin uçaklar, gemiler, kamyonlar ve karavanlarda da kullanılabilmesi hedefleniyor.

Twitter üzerinden bir kullanıcısına cevap veren Elon Musk, sistemin yıl sonuna kadar tamamen mobil bir şekilde çalışabileceğini ve bazı önemli yazılım güncellemelerini gerçekleştirmek için birkaç uydu daha göndermeleri gerektiğini de belirtti.

Beta sürecinde olan Starlink projesinin şu an için 50 ila 150 Mbps aralığında hızlar sunduğunu da hatırlatalım. Yeni uydular ile birlikte bu hızın 300 Mbps'e kadar da çıkması bekleniyor. Starlink ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.