Birleşik Krallık Finans Bakanı: "Dijital para birimi için HM Treasury ve The Bank of England ortaklığında özel bir ekip oluşturuldu."

Finans endüstrisi konferansında açıklamalarda bulunan Birleşik Krallık Finans bakanı Rishi Sunak, ulusal dijital para birimi için HM Treasury ve The Bank of England ortaklığında özel bir ekip oluşturulduğunu duyurdu.
Birleşik Krallık Finans Bakanı:

HM Treasury ve The Bank of England dijital para birimi konusunda önemli bir adım attı. Finans endüstrisi konferansında açıklamalarda bulunan Birleşik Krallık Finans bakanı Rishi Sunak, ulusal dijital para birimi için HM Treasury ve The Bank of England ortaklığında özel bir ekip oluşturulduğunu duyurdu.

Söz konusu ekibin Birleşik Krallık için ulusal dijital para birimi konusunda çalışmalar yapması hedefleniyor. Oluşturulan ekip ile birlikte Birleşik Krallık'ın ulusal dijital para birimine bir adım daha yaklaştığını ve bu para biriminin ilerleyen dönemlerde karşımıza çıkabileceğini söylemek yanlış olmayacaktır. 

Central Bank Digital Currency (CBDC) Taskforce isimli ekip dijital para birimlerinin potansiyelleri ile ilgili çalışmalar yürütecek. Ekibin sorumlulukları arasında ise CBDC'nin hedeflerinin, kullanım durumlarının, fırsatlarının ve risklerinin araştırılması bulunuyor.

Oluşturulan ekibin bağımsız bir dijital para yaratmanın içerdiği teknolojik engelleri anlamak için hem üniversiteler hem de özel sektör ile entegre bir şekilde çalışacağını da ekleyelim.

HM Treasury ve The Bank of England tarafından oluşturulan ekip, İngiltere Merkez Bankası Finansal İstikrardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sir Jon Cunliffe ve HM Treasury finansal hizmetler müdürü Katharine Braddick tarafından ortak bir şekilde yönetilecek.

Central Bank Digital Currency (CBDC) ekibinin çalışmaları ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Ülkemizde de dijital para birimleri özelinde regülasyonların yavaş yavaş gelmeye başladığını da belirtelim. Hatırlatmak gerekirse Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre kripto paralar ödemelerde kullanılamayacağının açıklandığını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.