Yapay zeka destekli spor girişimi Tempo, SoftBank liderliğinde 220 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli bir ev jimnastiği sistemi üreticisi olan Tempo, SoftBank Vision Fund 2'nun liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 220 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka destekli spor girişimi Tempo, SoftBank liderliğinde 220 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli bir ev jimnastiği sistemi üreticisi olan Tempo, SoftBank Vision Fund 2'nun liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 220 milyon dolar yatırım aldı. Tura, yeni yatırımcı STEADFAST Capital Ventures'ın yanı sıra, mevcut yatırımcılar DCM, General Catalyst, Norwest Venture Partners ve Bling Capital da katıldı.

Tempo'nun kurucu ortağı ve CEO'su Moawia Eldeeb, bir önceki, yani B Serisi yatırım ile 10 bin birim satış yapmaya yeni başladıklarını, bu yüzden lojistik ve tedarik zinciri almak için çabaladıklarını ve çok az çalışanları olduğunu söyledi. Pandemide büyümeyi idare etmenin kolay olmadığını; ancak o yıl 10 kat büyüdüklerini ve sıfır abonelik iptali yaşadıklarını söyledi.

San Francisco merkezli şirket, kişisel bir eğitim deneyimi sağlamak için kullanıcıların hareketlerini analiz etmek için gelişmiş üç boyutlu sensörler ve yapay zeka kullanıyor. 42 inç HD dokunmatik arayüzü hareketi analiz ediyor, gerçek zamanlı tekrar sayımı ve form hakkında geri bildirim sağlıyor ve ayrıca uzman eğitmenler tarafından yönetilen canlı dersler sırasında ağırlık önerileri sunuyor.

Tempo Studio paketleri, şirketin web sitesinden 2 bin 495 dolardan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor. Bu paketler müşterilere bağlı olarak, halter, dambıl, katlanır tezgah, çömelme askısı, egzersiz minderi ve kalp atış hızı monitörü gibi aksesuarlar içeriyor. Tempo ayrıca aylık 39 dolarlık üyelik ile canlı ve isteğe bağlı fitness dersleri sunuyor. Moawia Eldeeb, Tempo'nun BestBuy.com'dan da satış yaptığını ve bu sonbaharda ABD çapında Best Buy perakende mağazalarında olacağını söyledi.

Şirket, 2020'nin başlarında ön sipariş almaya başladığından bu yana satışlarda yüzde 1000 civarında artış gördü. Tempo kullanıcıları, şirketin açıkladığı bilgilere göre bugüne kadar cihazlarında toplu olarak 5 milyon egzersiz yaptı ve 40 bin saat çalıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.