Yapay zeka algoritmaları, görsel aramalarla da zenginleştirilebilir

E-ticaretin büyümesinin 5G ile daha da artması bekleniyor. Bağlantı hızının artması da yapay zeka başta olmak üzere yeni teknolojilerin daha çok entegre edilmesine yol açıyor.
Yapay zeka algoritmaları, görsel aramalarla da zenginleştirilebilir

Global e-ticaret gelirlerinin bu sene de artması beklenirken bunun sadece COVID-19 etkisinden değil mobilin daha çok kullanılmasından da kaynaklandığı söylenmekte. Mobil bağlantıdaki gelişmelerin artması ve 5G konusu da e-ticareti doğrudan etkileyeceği düşünülen etkenlerden. Mobil ticaret gelirlerinin bu sene sonunda 12 milyar $'a ulaşması tahminlerinde de 5G'nin büyük etkisi olacağı düşünülüyor. 

Türkiye'de de hem akıllı telefon kullanımının göreceli de olsa yüksek olması ve toplam e-ticaret içindeki payının büyümesi, mobildeki beklentileri artırmakta. Perakendecilerin yüz yüze mağazalarla birlikte online ticarette de müşteri deneyimini artırmayı planlaması dijital dönüşüm eforlarında görünürken yüz yüze mağazalarda da yatırımlar daha sık görülmekte. Artırılmış gerçeklik ve dijital ekranlar gibi mağaza içi yatırımlar, müşteri deneyimi bakımından önemli bir yere sahip olmakla birlikte müşterilerin beklentisi şu aşamada daha çok mobil ödemeler ve mobilden alışverişe yönelik gibi görünüyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.