Akın Babayiğit'in kurucuları arasında yer aldığı Tripledot Studios, 78 milyon dolar yatırım aldı

Tripledot Studios, A serisi yatırım turunda 78 milyon dolar yatırım aldı. Alınan yatırım ile birlikte Tripledot Studios'un değerlemesi ise 500 milyon dolara ulaştı.
Akın Babayiğit'in kurucuları arasında yer aldığı Tripledot Studios, 78 milyon dolar yatırım aldı

Mobile odaklanan bir oyun stüdyosu olarak karşımıza çıkan Tripledot Studios, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Edindiğimiz bilgilere göre Tripledot Studios, A serisi yatırım turunda 78 milyon dolar yatırım aldı. Alınan yatırım ile birlikte Tripledot Studios'un değerlemesinin 500 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim.

78 milyon dolarlık A serisi yatırımı Eldridge, Access Industries ve Lightspeed Venture Partners tarafından yapıldı. En son 2018 yılının Kasım ayında Velo Partners'tan 8 milyon dolarlık bir yatırım alan Tripledot Studios, VentureBeat'in paylaştığına göre aldığı 78 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte bugüne kadar aldığı toplam yatırımı 86 milyon dolara çıkardı.

2017 yılında Akın Babayiğit, Eyal Chameides ve Lior Shiff tarafından Londra'da kurulan Tripledot Studios, hem Londra'da hem de Minsk'de ofislere sahip. Pandemi sırasında hızla büyüyen şirketlerden biri olan Tripledot Studios, son 6 ay içinde 6 milyon olan kullanıcı sayısını 11 milyon seviyelerine çıkardı.

Son 1 yıl içinde ise ekibini 3 kat büyüterek 90 kişilik bir ekibe ulaşan Tripledot Studios, önümüzdeki dönemde yeni oyunlarını kullanıma sunucağını da açıkladı. Hem iOS hem de Android platformları için oyunlar geliştiren Tripledot Studios'un oyunları arasında ise Sudoku, Blackjack, Solitaire ve Woodoku gibi oyunlar yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.