Yenilenebilir enerji sektöründe insurtech yatırımlarının öne çıkması bekleniyor

Kaynakların azalması ile birlikte daha da öne çıkan yenilenebilir enerji sektörü büyüdükçe bu sektör ile ilgisi olan diğer endüstriler de daha yakından izlenmekte.
Yenilenebilir enerji sektöründe insurtech yatırımlarının öne çıkması bekleniyor

Yenilenebilir enerji sektörü daha önceki yıllara göre büyüme oranını artırarak hem iş fırsatları açısından gelişen hem de farklı sektörlerle iş birliği bakımından öne çıkan endüstrilerden. Doğal kaynakların azalması ve küresel ısınma nedeniyle daha başka yollarla enerji üretmenin gittikçe daha da zorunlu hale gelmesi şirketlerin bu alandaki yatırımlarının artmasına yol açıyor. Bununla birlikte ihtiyacın tükenmeyeceği bir sektör olarak enerji endüstrisindeki çalışanların ve şirketlerin karşılaşacağı risklerin önüne geçilmesi ve korunması için de sigorta sektörünün rolü de önem kazanıyor. 

Enerji kaynakları için yatırım planlarının artmasına ek olarak COVID-19 nedeniyle iç alanlardaki havanın temizlenmesi, daha hijyenik arındırma yapılması ve havanın güvenliği gibi konular da geçtiğimiz sene ile birlikte şirketlerin öncelikleri arasına girdi. Yapılan bazı araştırmalara göre mevcut enerji kaynakları ile yeni ihtiyaçları entegre etmek için 2019 ile kıyasla daha çok yatırım yapılmakta. Buna sigorta açısından baktığımızda da hem poliçelerde kapsanması gereken ihtiyaçların artması ile kriterlerin yeniden belirlenmesi ile birlikte iç mekanlardaki hava kirliliğinden kaynaklanacak bildirimlerin nasıl ölçüleceğinin de öne çıkacağı düşünülebilir. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.