İzmir'de hizmet veren elektrikli scooter paylaşım girişimi: GEZ Mobility

Ülkemizdeki yeni oyunculardan biri olan GEZ Mobility, 2020 yılının Haziran ayında Kutlu Çağan Şentürk ve Ülkü Öner tarafından Antalya'da kuruldu. Antalya'da kurulmasına rağmen İzmir'de faaliyet gösteren girişim, diğer elektrikli scooter paylaşım çözümleri ile benzer bir çalışma mantığına sahip.
İzmir'de hizmet veren elektrikli scooter paylaşım girişimi: GEZ Mobility

Girişim dünyasının en popüler alanlarından biri olan elektrikli scooter paylaşım girişimlerine her geçen gün yeni bir oyuncu daha ekleniyor. Ülkemizdeki yeni oyunculardan biri olan GEZ Mobility, 2020 yılının Haziran ayında Kutlu Çağan Şentürk ve Ülkü Öner tarafından Antalya'da kuruldu.

Antalya'da kurulmasına rağmen İzmir'de faaliyet gösteren girişim, diğer elektrikli scooter paylaşım çözümleri ile benzer bir çalışma mantığına sahip. İzmir'de Alsancak - Göztepe arasında aktif olarak kullanılabilen GEZ Mobility, mobil uygulama üzerinden elektrikli scooter kiralamanıza olanak tanıyor.

GEZ Mobility'nin fiyatlarına baktığımızda ise açılış ücretinin 1,99 TL, dakika başına ücretin ise 0,79 TL olduğunu görüyoruz. Kısacası GEZ Mobility scooterlerı ile yapılacak 10 dakikalık bir yolculuğun ücreti yaklaşık 10 TL. GEZ Mobility'den edindiğimiz bilgilere göre girişimin şu an için 8 bin kullanıcısı bulunuyor.

Scooter kiralama hizmetinin yanı sıra scooter ve elektrikli otomobiller için şarj ve park istasyonları da üreten GEZ Mobility'nin şarj istasyonları şu an için 4 işletme ve 2 konutta kullanılıyor. Park istasyonları ile sahadaki yönetimini kolaylaştırmayı ve verimi artırmayı hedefleyen girişim, araç şarj istasyonlarının test süreci bittiğinde kullanıcıların uygulama üzerinden kişisel elektrikli araçlarını şarj etmelerini de sağlayacak. GEZ Mobility, yeni filosunda yerli bir üreticinin GEZ Mobility için tasarladığı ve üretmeye başlayacağı paylaşımlı scooterları kullanmaya başlayacak.

İlerleyen dönemde İzmir'deki scooter sayısını artıracak olan GEZ Mobility, iki Büyükşehir Belediyesi ile de anlaştı. Edindiğimiz bilgilere göre GEZ Mobility'nin birkaç üniversite ve yurt dışında yer alan şehirler ile görüşme aşamasında olduğunu da ekleyelim. Dilerseniz GEZ Mobility uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.