LG, akıllı telefon birimini kapattığını duyurdu

Güney Kore merkezli LG, akıllı telefon birimini tüm dünya genelinde kapatacağını duyurdu. Edindiğimiz bilgilere göre LG'nin akıllı telefon birimini kapatma sürecinin 31 Temmuz tarihinde tamamlanması bekleniyor.
LG, akıllı telefon birimini kapattığını duyurdu

Teknoloji dünyasının önemli markalarından biri olan Güney Kore merkezli LG, akıllı telefon birimini tüm dünya genelinde kapatacağını duyurdu. 2013 yılında tanıttığı G2 modeli ile büyük bir başarı yakalayan LG, en son geçtiğimiz aylarda LG Wing isimli ilginç bir akıllı telefon modeliyle karşımıza çıkmıştı. 

LG tarafından yapılan açıklamalara göre akıllı telefon biriminin kapanma nedeni ise şirketin, araç bileşenleri, akıllı evler, robotik, yapay zeka ve B2B çözümlerine odaklanmak istemesi. LG'nin akıllı telefon biriminin uzun zamandır zarar ettiğini de hatırlatalım.

G serisi akıllı telefonların başarısı ile birlikte önemli bir pazar payı elde eden LG, 2013 yılında pazarın en büyük 3. oyuncusuydu. Akıllı telefonlarını yüksek fiyat etiketleri ile sunan LG, Çin merkezli firmaların akıllı telefon pazarına girmesi ile birlikte pazar payını hızlıca kaybetti.

Counterpoint'ın verilerine göre LG'nin akıllı telefon birimi şu an için yüzde 2'lik pazar payına sahip. LG, 2020 yılında 23 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirebildi. Karşılaştırmak gerekirse pazarın lideri konumunda bulunan Samsung, aynı dönemde 256 milyon akıllı telefon sattı.

LG'nin son 6 yıllık dönemde 4,5 milyar dolara yakın zarar açıkladığını da paylaşalım. Edindiğimiz bilgilere göre LG'nin akıllı telefon birimini kapatma sürecinin 31 Temmuz tarihinde tamamlanması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.