Bireylere ve kurumlara espor ve oyun alanında eğitimler sağlayan girişim: The Academys

The Academys, espor alanında A’dan Z’ye marka gereksinimlerine göre tüm operasyonel sorumluluğu üslendiği projeler üreten, bireylere ve kurumlara espor ve oyun alanında eğitimler sağlayan bir girişim olarak faaliyet gösteriyor.
Bireylere ve kurumlara espor ve oyun alanında eğitimler sağlayan girişim: The Academys

2016 yılında Burak Çevik tarafından Shoutcaster Academy adı ile kurulan The Academys, espor alanında A’dan Z’ye marka gereksinimlerine göre tüm operasyonel sorumluluğu üslendiği projeler üreten, bireylere ve kurumlara espor ve oyun alanında eğitimler sağlayan bir girişim olarak faaliyet gösteriyor. Shoutcaster Academy ismiyle 2019 yılının sonuna kadar faaliyet gösteren girişim, 2020 yılında The Academys ismi ile ekibine Deniz Karadaş'ı da kattı.

Güncel ve tam zamanlı olarak 18 kişi ile faaliyet gösteren The Academys'in, ana ekibi dışında 15 kişi kadar yarı zamanlı ve 60 kişi kadar da proje bazlı personeli mevcut. Tüm altyapı geliştirmelerini kendi gerçekleştiren The Academys, ekibinin 10 yılı aşkın bir süredir bu sektörde olduğunu; her projesiyle kültüre ve sektöre katkıda bulunmayı hedefleyen bir şirket olduğunun ve bu sebepten böyle bir eforun altına girmekten korkmadığının altını çiziyor.

100'ün üzerinde marka iş birliği ve her majör projede 15 milyon görüntülenme

2015 yılından bu yana aktif olarak çalışan The Academys, hedeflerinin değişimi ile beraber bu yeni ilerleyişe 2020 yılının Şubat ayında başladı. Şirket, gelişimde mentoru Bora Koçyiğit’in katkısının büyük olduğunu söylüyor.

Bugüne kadar 100’ün üzerinde marka ile çalışan The Academys, her majör projesinde 15 milyondan fazla görüntülenmeye ulaştığını belirtiyor. The Academys'in güncel gelir modeli, markalara pazarladığı espor çözümleri projelerini ve şirket ya da kişi bazında verdiği eğitimleri içeriyor. Bu espor çözümleri içerisinde turnuva, canlı yayın, sosyal medya ve data collection bulunuyor.

12.5 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

The Academys, ESL ve GLOOT benzeri firmaların kendi sunduğu çözümlerin benzerlerini sunduğunu; ancak kendileri kadar kapsamlı hizmet sağlamadıklarını söylüyor. Örnek olarak; bu firmalar proje operasyonlarının sadece turnuva+prodüksiyon bölümünü üstleniyorlar. The Academys ise sunduğu projeler ile, hızlı bir iç/dış iletişim, genel bir raporlama, markanın soru işaretlerini giderecek eğitimler gibi birçok noktada ayrışıyor.

Workup Girişimcilik Programı'nın 8. dönem girişimleri arasında yer alan The Academys'in geçtiğimiz ay 12.5 milyon TL değerlemeyle yatırım aldığını da hatırlatalım. Şirket, aldığı bu yatırımın hızlandırmak istediği projelere büyük katkısı olduğunu belirtiyor.

Lokal pazarda gücümüzü ve potansiyelimizi ispatladığımızı düşünen The Academys, adımlarını globalde aynı noktaya erişmek için atmaya başladığını; Türkiye'de gerçekleştireceği 2 büyük projesi ile beraber globale net bir şekilde geçiş yapmayı planladıklarını aktarıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.