Avalanche blockchain ağı üstünde çalışan web tabanlı oyun: Avaxtars

Avaxtars, geçtiğimiz Mart ayında Ahmet Usta, Mesut Çevik ve Ozan Akcora tarafından geliştirildi. Yaklaşık 10 gün içinde geliştirilen Avaxtars, şu an için 5 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.
Avalanche blockchain ağı üstünde çalışan web tabanlı oyun: Avaxtars

Avalanche blockchain ağı üstünde çalışan ve platformun yetenekleri ile tasarlanmış web tabanlı bir oyun olarak karşımıza çıkan Avaxtars, geçtiğimiz Mart ayında Ahmet Usta, Mesut Çevik ve Ozan Akcora tarafından geliştirildi. Yaklaşık 10 gün içinde geliştirilen Avaxtars, şu an için 5 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Kullanıcılar, Avaxtars oyunu içinde Avalanche platformunun kripto para birimi olan AVAX ile ödeme yaparak diledikleri sayıda karakter satın alabiliyor. Geçtiğimiz haftalarda kripto dünyasının yeni trendi olan NFT'lerden (Non-Fungible Token) sizlere bahsetmiştik.

Avaxtars oyunun içinde oluşturulan karakterlerin tamam NFT’lerden oluşuyor. Kullanıcılar tarafından satın alınan karakterler Avaxtars'ın veritabanında değil, satın alan kişilerin cüzdanlarında saklanıyor. Edindiğimiz bilgilere göre karakterlerin tamamı eşsiz olacak şekilde otomatik bir süreçle üretiliyor ve yine belirli oranlarda farklı nadirlik seviyeleri atanıyor.

İlk 10 bin eşsiz karakterin satışını takip eden dönemde oyuna özel AVXT adında bir token sisteminin erişime açılacağını da ekleyelim. İlk 24 saat içinde Avaxtar adı verilen karakterlerin yüzde 40’ı (4 bin adet) üretildi. Avaxtars içinde bu karakterlerin alınıp satılabildiği bir pazaryeri kısmının yer aldığını da ekleyelim. Avaxtars ekibinin bizimle paylaştığı bilgilere göre pazaryeri içinde bir Epic karakter 70 AVAX karşılığında satıldı. 70 AVAX'ın değeri şu an için 17 bin TL'nin üzerinde. Kısacası Avaxtars, bir oyun olmanın yanı sıra kullanıcılarına kripto varlıklar ile yatırım fırsatı da sunuyor.

Gerçekleşen satışlardan AVAX kazanarak gelir elde eden Avaxtars, pazaryeri üzerinden gerçekleşen satışlardan ise yüzde 5 oranında komisyon alıyor. Avaxtars'ın ikinci fazında ise cüzdanlarında Avaxtar bulunan tüm kullanıcılara otomatik olarak belirli miktarda AVXT token dağıtılacağını da paylaşalım. İlerleyen dönemde yeni fazlara geçecek olan Avaxtars, yeni özellikler de kazanacak. Avaxtars ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.