Microsoft, ABD ordusu için 120 bin adet HoloLens tabanlı karma gerçeklik gözlüğü üretecek

Microsoft, karma gerçeklik gözlüğü olan HoloLens tabanlı gözlükler için ABD ordusu ile 10 yıllık anlaşma imzaladı.
Microsoft, ABD ordusu için 120 bin adet HoloLens tabanlı karma gerçeklik gözlüğü üretecek

Teknoloji dünyasının en heyecan verici alanlarından biri olan karma gerçeklik ile ilgili detayları geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Bu teknoloji üzerine ürün geliştiren en önemli markalardan biri Microsoft, karma gerçeklik gözlüğü olan HoloLens tabanlı gözlükler üretmek için ABD ordusu ile anlaştı.

Edindiğimiz bilgilere göre Microsoft, önümüzdeki 10 yıl boyunca ABD ordusuna 120 bin adet HoloLens tabanlı karma gerçeklik gözlüğü sağlayacak. ABD ordusu yapılan 10 yıllık anlaşma için Microsoft'a 21,88 milyar dolar ödeyecek. 

2018 yılından beri artırılmış ve karma gerçeklik teknolojileri için ABD ordusu ile birlikte çalışan Microsoft, yaklaşık iki yıldır Integrated Visual Augmentation System (IVAS) teknolojisini geliştiriyor. Hatırlatmak gerekirse Microsoft, 2018 yılında ABD ordusu ile 479 milyon dolarlık bir anlaşma yapmıştı.

ABD ordusu için üretilecek olan karma gerçeklik gözlüğünde, yüksek çözünürlüklü gece ve termal görüş özelliklerinin yanı sıra askeri tabanlı sensörler ve sanal bir ekran da bulunacak.

Artırılmış gerçeklik ve makine öğrenimini karma gerçeklik teknolojisi ile buluşturan Microsoft tarafından geliştirilecek olan başlık, gerçek hayatı odaklı askeri eğitimler için kullanılacak. Ortaya çıkan görsellere göre ABD ordusu için geliştirilen başlığın tasarımı HoloLens'e oranla küçük farklılıklar barındırıyor. Son olarak, Microsoft'un geçtiğimiz haftalarda karma gerçeklik teknolojisini merkezine alan Microsoft Mesh teknolojisini tanıttığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.