Sanat odaklı NFT pazaryeri SuperRare, 9 milyon dolar yatırım aldı

NFT'lerin popülerliği ile birlikte hızla büyüyen ve geçtiğimiz haftalarda milyonlarca satışın gerçekleşmesini sağlayan SuperRare, A serisi yatırım turunda 9 milyon dolar yatırım aldı.
Sanat odaklı NFT pazaryeri SuperRare, 9 milyon dolar yatırım aldı

Kripto para dünyasının en önemli konularından biri haline gelen NFT odaklı girişimler yatırımlar almaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda NFT ile ilgili yaptığımız bir haberde sanat odaklı NFT'lerin satılmasına aracılık eden bir pazaryeri olan SuperRare girişiminden sizlere bahsetmiştik.

Edindiğimiz bilgilere göre pazaryeri SuperRare, yeni bir yatırım aldı. NFT'lerin popülerliği ile birlikte hızla büyüyen ve geçtiğimiz haftalarda milyonlarca satışın gerçekleşmesini sağlayan SuperRare, A serisi yatırım turunda 9 milyon dolar yatırım aldı.

9 milyon dolarlık yatırım turu Velvet Sea Ventures ve 1confirmation liderliğinde gerçekleşti. Collaborative Fund, Shrug Capital, Third Kind, SamsungNext, Sound Ventures, Mark Cuban, Marc Benioff, Naval Ravikant ve Chamath Palihapitiya'nın yatırım turuna katıldıklarını da paylaşalım.

2018 yılında John Crain ve Jonathan Perkins tarafından ABD'de kurulan SuperRare, yukarıda da belirttiğimiz üzere sadece sanat odaklı NFT'lerin satılmasına aracılık ediyor.

SuperRare tarafından edindiğimiz bilgilere göre platformda yer alan sanatçılar gerçekleşen satışlardan bir ay içinde toplamda 25 milyon doları aşkın gelir elde edebiliyor. Karşılaştırmak gerekirse SuperRare'in kurulduğu ilk yıl boyunca sanatçılar gerçekleşen satışlardan toplamda aylık 8 bin dolar gelir elde ediyordu. SuperRare'in gerçekleşen satışlar üzerinden aldığı komisyonlar ile gelir elde ettiğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.