Sinan Güler tarafından hayata geçirilen SG Spor Girişimleri Hızlandırıcı Programı'nın ikinci döneminden mezun olan 6 girişim

Profesyonel basketbolcu ve melek yatırımcı Sinan Güler tarafından, spor ve girişimcilik ekosistemlerinin gelişimini desteklemek için hayata geçirilen SG Spor Girişimleri Hızlandırıcı Programı'nın 2. döneminde 6 girişim yer aldı. 
Sinan Güler tarafından hayata geçirilen SG Spor Girişimleri Hızlandırıcı Programı'nın ikinci döneminden mezun olan 6 girişim

Profesyonel basketbolcu ve melek yatırımcı Sinan Güler tarafından, spor ve girişimcilik ekosistemlerinin gelişimini desteklemek için hayata geçirilen SG Spor Girişimleri Hızlandırıcı Programı'nın ilk dönem girişimlerini sizlere geçtiğimiz haziran ayında aktarmıştık.

Farklı teknoloji alanlarında faaliyet gösteren ve spor eksenli sorunlara çözümler sunan spor girişimlerinin büyümesine yardımcı olmak, yatırımcıları ulusal ve global spor girişimcileri ile tanıştırmak ve seçilen girişimleri ülkemiz spor ekosistemi paydaşlarıyla buluşturabilmeyi amaçlayan SG Spor Girişimleri Hızlandırıcı Programı'nın ikinci döneminde de yine 6 girişim yer aldı. 

Geçtiğimiz şubat ayında gerçekleşen Demo Day'de mezun olan 6 girişime göz atalım.

BulutGym:

Resepsiyon bilgisayarınızdan, salonunuz içerisinde tabletlerden ve uzaktayken telefonunuzdan ulaşabildiğiniz bir üye takip programı ve spor salonu yazılımı. BulutGym, bir spor salonunun dijital olarak yönetilmesine yardımcı oluyor. Platform ile online ajanda ile ders programları oluşturarak, kontenjan dahilinde rezervasyon almak; tarih ve kredi bazlı üyelikler oluşturmak, üye ölçüm takibi yapmak mümkün. Kişiye özel çalışma programlarının oluşturulmasına da yardımcı olan BulutGym, Vitamin Bar'larda barkod okutarak ya da satış ekranından ürün seçerek istenilen ürünlerin satışını yapmayı da mümkün kılıyor.

Have a Ball:

Have a Ball, sporla ilgilenmeyi teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu amaçla, sporu herkes için kolay ve erişilebilir hale getirmeyi odağına alıyor. Buna ek olarak, başta İstanbul ve Madrid olmak üzere halka açık parklarda, spor tesislerinde ve sahalarda spor ekipmanlarını kullanıma sunuyor. Have a Ball, ilk olarak basketbol, daha sonra da futbol toplarını kiralamayı hedefliyor ve bunun için makineler geliştiriyor. 

Saat Teknoloji:

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi Kuluçka Programı tarafından desteklenen ve finanse edilen 2017 yılında kurulmuş bir Ar-Ge şirketi olan Saat Teknoloji, geliştirdiği dijital tv platformu ile videolarını son kullanıcıya ileten kurumların bu işlem sırasında katlanmak zorunda oldukları maliyetine en aza indirgemeyi ve kullanıcı başına elde ettikleri gelirleri artırmayı hedefliyor. Ayrıca geliştirdiği teknolojiyle son kullanıcının izleme deneyimini daha üst seviyelere taşıyor. SAAT Teknoloji, Ar-Ge odaklı, ürün geliştiriyor, uçtan uca çözümler sunuyor, proje teslimatı yapıyor ve öncelikle TV çevresinde danışmanlık hizmetleri veriyor. Saat Teknoloji'nin, ATLAS-Suite, ATLAS-CRM, ATLAS-CMS ve ATLAS-Analytics adlı ürünleri bulunuyor.

Tetis Biyoteknoloji:

Tetis Biyoteknoloji, pazarda satışı yapılmayan balık türleri ve deniz anası gibi canlı türlerinden elde edilen maddelerin gıda ve sağlık sektöründe kullanılması için prototipler geliştiriyor. Ar-Ge çalışamalarını, ekonomik değere sahip olmayan deniz canlılarından farklı sektörlere yönelik, yüksek biyolojik aktiviteye sahip yeni nesil ürünler üzerine yoğunlaştıran girişim, düşük maliyetli hammaddeden Kolajen tip 1 ve tip 2 ile Omega-3 üreterek sağlık, gıda ve kozmetik sektörleri için fayda sağlamayı hedefliyor. 

Walkino:

Walkino, Covid-19 sonrası insanları sağlıklı bir yaşam için oyunlaştırma ögelerini de kullanarak yürümeye teşvik eden ve bu yürüyüşler karşılığında insanları ödüllendiren bir mobil uygulama. Walkino ile yürüdükçe altın adımlar kazanıyor ve bu kazanılan altın adımları WalkinoStore'da alışveriş için harcayabiliyorsunuz. Platform, kişinin kendi gelişimini görmesine de yardımcı oluyor. Platform, çeşitli işletmelerle ve markalarla iş birliği yapıyor ve kazanılanları kişinin yakın çevresinde fiziksel olarak harcayabilmesini de sağlıyor.

TrScouts:

TrScouts, futbolun ülkemizde çok daha kaliteli hale gelebilmesi amacıyla oluşturulmuş yabancı oyuncu izleme-araştırma (scouting) platformu. Dünya futbolunu yakinen takip eden bir grup tarafından kurulan TrScouts, ülkemizde futbola harcanan büyük meblağlara, yapılan yatırımlara rağmen kulüplerimizce bunun karşılığının alınamadığını düşünüyor. TrScouts’ta oluşum adına gönüllü çalışan kişilerden oluşan yaklaşık 40 kişilik bir scout ekibi var. Bu ekipte yer alan scoutlar önemli elemelerden geçirilerek özenle seçiliyorlar ve futbol konusunda oldukça yetkin kişileri ekibe dahil ediliyor. Oyuncu takiplerini InStat Scouting yazılımını satın alarak daha da geliştiren platform, haftada 60’ın, ayda ise 200’ün üzerinde maçı rahatlıkla izleyerek, gerekli oyuncu analizlerini yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.