Online yatırım platformu Ajaib, 65 milyon dolar ek yatırım aldı

Alınan 65 milyon dolarlık ek yatırım ile birlikte Ajaib'ın A serisi yatırım turu 90 milyon dolara ulaşmış oldu. Ek yatırım Ribbit Capital liderliğinde gerçekleşti.
Online yatırım platformu Ajaib, 65 milyon dolar ek yatırım aldı

Online yatırım platformu olarak hizmet sunan Endonezya merkezli Ajaib'ın A serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Edindiğimiz bilgilere göre Ajaib, A serisi yatırım turu için 65 milyon dolar ek yatırım aldı.

Alınan 65 milyon dolarlık ek yatırım ile birlikte Ajaib'ın A serisi yatırım turu 90 milyon dolara ulaşmış oldu. 65 milyon dolarlık ek yatırım Ribbit Capital liderliğinde gerçekleşti. Ribbit Capital'ın haricinde ek yatırıma  Y Combinator Continuity, Iconiq Capital, Bangkok Bank, Horizons Ventures, SoftBank Ventures Asia, Alpha JWC Ventures ve Insignia Ventures'ın katıldıklarını da ekleyelim.

Hatırlatmak gerekirse Ocak ayında gerçekleşen 25 milyon dolarlık yatırım turu ise Ka-Shing tarafından kurulan Horizons Ventures ve Alpha JWC liderliğinde gerçekleşmişti. Alınan yeni yatırım ile birlikte ise şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 92,5 milyon dolara ulaştı.

2018 yılında Anderson Sumarli ve Yada Piyajomkwan tarafından Jakarta'da kurulan Ajaib, 2019 yılında aktif olarak hizmet vermeye başladı. Özellikle genç yaştaki kullanıcıların yatırım yapmalarına odaklanan Ajaib'ın 1 milyonu aşkın üyeye sahip olduğunu ve bu üyelerin her ay 10 milyonu aşkın işlem yaptıklarını da belirtelim. Alınan yeni yatırım Ajaib'ın ürün geliştirmeleri ve mühendislik takımını büyütmesi için kullanılacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.