PUBG Mobile, 5 milyar dolardan fazla gelir elde etti

Her yaştan hemen hemen herkesin oynadığı oyun, Sensor Tower'ın açıkladığı verilere göre ömür boyu satışlardan 5,1 milyar dolar gelir elde etti.
PUBG Mobile, 5 milyar dolardan fazla gelir elde etti

Son dönemin en popüler mobil oyunlarından biri hiç şüphesiz PUBG Mobile. Her yaştan hemen hemen herkesin oynadığı oyun, Sensor Tower'ın açıkladığı verilere göre ömür boyu satışlardan 5,1 milyar dolar gelir elde etti. Aslında bu çok da şaşırtıcı bir bilgi değil, zira 2020'de 111 milyar dolar harcadığımız mobil uygulamalar arasında, oyun kategorisinde ilk sırada PUBG Mobile yer alıyordu. PUBG için geçtiğimiz yıl 2,7 milyar dolar harcanmıştı.

Geçtiğimiz gün Tencent, PUBG Mobile'ın Çin dışında 1 milyar indirmeyi geçtiğini açıkladı. Bu açıklamaya göre ise PUBG Mobile, indirme açısından sadece iki oyunun gerisinde kalıyor. İlk sırada Kiloo Games'in Subway Surfers'ı yer alırken ve ikinci sırada King Digital Entertainment'ın Candy Crush Saga'sı bulunuyor. PUBG Mobile, bu iki oyunun ardından üçüncü sırada geliyor. 

Tencent, bu duyuruyu online oyunlarıyla ilgili bir rapor yayınlarken yaptı. Şirket, gelirinin dördüncü çeyrekte yüzde 29 arttığını iddia etti ve bunun Çin ve uluslararası pazarlarda oyunlara yapılan ödemelerden geldiğinin altını çizdi. Şirketin iki popüler oyunu Honor of Kings ve PUBG Mobile, aynı çeyrekte sırasıyla Çin'de ve uluslararası sıralamada üst sıralarda yer almaya devam etti. Tencent, kullanıcı sayısını duyurduğu açıklamada oyun gelirinin yarısını yurt dışından elde etmeyi hedeflediğini söyledi.

Mobil oyunlara olan ilginin arttığı pandemi döneminde PUBG Mobile, Çin'de Game For Peace adıyla en popüler oyun oldu. Zira 5.1 milyar dolarlık gelirin 2,8 milyar doları da Çin'den geldi. Özetle; kazancın yüzde 55,4'ünü Çin sağlamış oldu. ABD, yüzde 12,7'lik dilimle ikinci sırada yer alırken onu yüzde 4,8 ile Japonya takip etti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.