100 milyon dolar yatırım alan mental sağlık uygulaması Ginger'ın değerlemesi 1 milyar dolara ulaştı

Talebe dayalı mental sağlık uygulaması Ginger, Blackstone'un liderliği üstlendiği E Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.
100 milyon dolar yatırım alan mental sağlık uygulaması Ginger'ın değerlemesi 1 milyar dolara ulaştı

Talebe dayalı mental sağlık uygulaması Ginger, Blackstone'un liderliği üstlendiği E Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Geçtiğimiz yıl gelirlerini 3 kat artıran Ginger'ın değerlemesi, yeni yatırımdan sonra 1 milyar dolara ulaştı ve şirket bu sayede, "unicorn" ünvanını elde etmiş oldu. Yatırım turunun bir parçası olarak Ginger, Blackstone'dan Ram Jagannath'ı yönetim kuruluna ekledi.

Ginger aldığı yatırımla, çok uluslu işverenler ve sağlık planlarıyla ek ortaklıklar aracılığıyla değere dayalı akıl sağlığı hizmetlerine erişimi genişletmeye devam etmeyi ve yılın ilk yarısında, kar amacı gütmeyen kuruluşlarla iş birlikleri yoluyla yetersiz hizmet alan nüfusu desteklemek için erişim alanını genişletmeyi planlıyor. Yatırım ayrıca, Ginger'ın talep üzerine akıl sağlığı sistemini iyileştirmek ve ölçeklendirmek için yenilikçi teknolojileri ve klinik hizmetleri satın almaya devam etmesini sağlayacak.

Ginger, akıllı telefonlar ile kanıta dayalı davranışsal sağlık koçluğu, terapi ve psikiyatri sunan bir telemental sağlık platformu olarak hizmet veriyor. Ginger'ın isteğe bağlı sistemi, akıllı telefonunuz aracılığıyla kişiselleştirilmiş bakım sunmak için bir ekip olarak çalışan davranışsal sağlık koçlarını, terapistleri ve psikiyatristleri bir araya getiriyor. Uygulama üyelere, ihtiyaç duydukları desteğe yılın 365 günü, 7/24, saniyeler içinde erişim sağlıyor. Milyonlarca insan, önde gelen işverenler, sağlık planları ve iş ortakları aracılığıyla Ginger'a erişebiliyor.

Zira ViacomCBS, Delta Air Lines, Domino's, SurveyMonkey, Axon, 10x Genomics ve Sephora da dahil olmak üzere girişimlerden kurumsal şirketlere birçok isim, Ginger ile iş birliği halinde. Şirket ayrıca Accolade ve Capsule gibi stratejik ortaklarla ve 30 entegre sağlık sistemi ve sağlık planıyla birlikte faaliyet gösteriyor. 

Ginger geçen yıl, çalışan sayısını neredeyse üç katına çıkardı ve davranışsal sağlık koçları, klinisyenler, mühendisler ve operasyonel liderlerden oluşan ekibini genişletti. Şirket, üyelerinin ihtiyaçlarını adil bir şekilde karşılamak amacıyla sağlayıcı ekibini oluşturmaya büyük yatırım yaptı. Ayrıca Ginger'ın çalışanlarının yüzde 70'inden fazlası kadın olduğunun da altını çizelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.