Londralı fintech Meniga, 10 milyon euro yatırım aldı

Londra merkezli fintech Meniga, Hollandalı yatırım fonu Velocity Capital ve İzlandalı yatırım fonu Frumtak Ventures tarafından yönetilen turda 10 milyon euro yatırım aldı.
Londralı fintech Meniga, 10 milyon euro yatırım aldı

Londra merkezli fintech Meniga, Hollandalı yatırım fonu Velocity Capital ve İzlandalı yatırım fonu Frumtak Ventures tarafından yönetilen turda 10 milyon euro yatırım aldı. Tura, Industrifonden, UniCredit, Swedbank, Groupe BPCE, Íslandsbanki ile Birleşik Krallık Hükümeti'nin Future Fund'ı katıldı. 

Meniga'nın yaptığı açıklamaya göre, salgın dünya çapında dijital bankacılık hizmetlerine olan talepte büyük bir artışa neden oldu. Bu kapsamda yatırımcılardan alınan para da şirketin satış ve hizmet ekibini güçlendirmek için kullanılacak, ayrıca ürün geliştirme ve inovasyona da ağırlık verilecek. 

2009 yılında Asgeir Orn Asgeirsson, Georg Ludviksson ve Viggo Asgeirsson tarafından kurulan ve merkezli Londra'da bulunan Meniga, bankaların, işletmelerin ve bireylerin finansal verilerini yönetmelerine yardımcı olan dijital bir bankacılık platformu olarak faaliyet gösteriyor. Platform, bankaların müşterileri için daha iyi bir dijital deneyim oluşturmaları amacıyla işlem verilerini ve tüketici eğilimlerini kullanmalarına yardımcı oluyor. Meniga, veri toplama teknolojileri, kişisel ve ticari finans yönetimi çözümleri, geri ödeme ödülleri gibi çeşitli dijital hizmetler sunuyor. Şirket, ürününün halihazırda 30 ülkede 90 milyondan fazla bankacılık müşterisi tarafından kullanıldığını söylüyor.

Meniga'nın yeni ürünleri arasında, bankaların müşterilerini çevresel konularda güçlendirmelerini sağlayan çevresel ürün Carbon Insight da bulunuyor. Carbon Insight ile online bankacılık kullanıcıları, özel tüketimlerinin tahmini karbon ayak izini görebiliyor ve bunu en aza indirmek için harekete geçebiliyor. Ürünün, dünyanın dört bir yanındaki insanların iklim değişikliğiyle mücadele etmesine yardımcı olmak için tasarlandığı belirtiliyor.

Şirketin, Londra'nın yanı sıra Reykjavik, Stockholm, Varşova, Singapur ve Barselona'da ofisleri bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.