Londra merkezli fintech girişim PPRO, 90 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz Ocak ayında 180 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyuran PPRO, bu yatırıma ek olarak 90 milyon dolar daha yatırım almış oldu.
Londra merkezli fintech girişim PPRO, 90 milyon dolar yatırım aldı

Bireysel ve daha büyük çaplı ödemelerde kolaylık sağlayan ürün ve hizmetler sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan PPRO, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Edindiğimiz bilgilere göre Londra merkezli PPRO, 90 milyon dolar ek yatırım aldığını duyurdu.

Geçtiğimiz Ocak ayında 180 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyuran PPRO, bu yatırıma ek olarak 90 milyon dolar daha yatırım almış oldu. Alınan yeni yatırım ile birlikte son yatırım turunun büyüklüğü 270 milyon dolara ulaşmış oldu. 90 milyon dolarlık ek yatırımın JPMorgan Chase ve Eldridge tarafından yapıldığını da ekleyelim. 180 milyon dolarlık yatırım ise Eurazeo Growth, Sprints Capital ve Wellington Management tarafından yapılmıştı.

Alınan 90 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte PPRO girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 370 milyon dolara ulaşmış oldu. PPRO'nun geçtiğimiz Ocak ayında alınan 180 milyon dolarlık yatırım ile birlikte 1 milyar dolar değerlemeyi aştığı da belirtelim.

2016 yılında Philipp Nieland ve Tobias Schreyer tarafından Londra'da kurulan PPRO, 2017 yılında Money 20/20 etkinliğinde karşımıza çıkmıştı. PPRO CEO'su Simon Black ile yaptığımız röportaja buradan ulaşabilirsiniz. PPRO'nun ana ürünü ise e-ticaret şirketlerinin tüketicilerin tercih ettiği yerel yöntemler ve para birimleri ne olursa olsun ödemeleri kabul etmek için onlara entegre olabilmelerini sağlayan bir API. 2020 yılında önemli bir büyüme yaşayan PPRO, yıl içinde ekibini yüzde 60 oranında da büyüttü. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.